Reklamesalget i TV 2 kommer i år til å være på et rekordhøyt nivå. Etter det Kampanje kjenner til vil salget av tv-reklame og sponsorater ende på rundt to milliarder kroner for første gang.  De siste årene har salget av tv-reklame på TV 2 og TV 2s nisjekanaler ligget flatt på 1,94 milliarder kroner.

- Vi er inne i en periode med generell god omsetning i tv-markedet og i TV 2. Det blir all time high i 2014. Det kan vi si allerede nå, sier salgs- og markedsdirektør i TV 2, Bjørn Gunnar Rosvoll, til Kampanje.

Rosvoll er sammen med resten av TV 2-ledelsen på ledersamling i i London. Der kunne TV 2-ledelsen motta tallene som viste at årets «Farmen»-sesong er tidenes mest sette.  Det er noe annonsørene setter pris, mener TV 2s salgsdirektør.

I går kunne Kampanje fortelle at TV 2 bare på «Farmen» alene omsetter for over 100 millioner kroner. Tar en med salget sponsorplakater og reprisesendingene ender man på 113,5 millioner kroner.

Les også: Selger «Farmen»-reklame for 100 mill.

- Det er mange kanaler som har programmer med lav rating, men det annonsørene er jakt etter er dekning og impact. Å ha programmer med høy rating og gjennomslagskraft er derfor veldig viktig. «Farmen» har begge deler, sier han.

Sterke seertall på blant annet «Farmen» viste i går at hele TV 2-gruppen vokser i tv-markedet. Den generelle markedsandelsvekst for tv-gruppen i november i år var på to prosentpoeng.

Men det er ikke kun «Farmen» som sender TV 2s reklameomsetning til nye høyder.

- Vi sender 24 timer i døgnet syv dager i uken. Det er klart «Farmen» har vært en spydspiss i hele høst, men vi er avhengige av andre programmer også, sier han.

TV 2 har helt siden kanalen gikk på lufta med eksklusive senderettigheter knyttet til vinter-OL og fotball-VM hatt kontinuerlig vekst i markedsandelene måned for måned.  Rosvoll har derfor tro på at annonsørene fortsatt vil på tv også i neste år.

Les også: Her er TV 2s OL-regning

- Tv pluss digitalt er formelen utrolig mange annonsører i dag benytter. Det er den formelen som virker i dag, sier Rosvoll.

- Hva tror du om tv-seingen for neste år?

- Det blir et år uten OL og VM, men vi ser at tv-seingen er inne i en veldig god trend. Så er det sikkert slik at seingen på linær-tv har noen utfordringer i tiden som kommer, men tv er fortsatt et veldig sterkt medium. Vi tror at tv kommer til å fungere i mange år fremover, sier Rosvoll.

TV 2 kunne i 2013 legge frem et driftsresultat på 402 millioner kroner. Omsetningen totalt sett endte på 3,47 milliader kroner.

Les også. Resultatfall for TV 2