Onsdag kveld var det prisutdeling i kreativitetskonkurransen Eurobest, som i år har blitt arrangert i den finske hovedstaden Helsinki. Norske byråer kunne i år hente hjem to gull, ti sølv og ni bronse.

Mestvinnende norske byrå ble Try/Apt/Pol, som kunne entre scenen og hente ett gull, fire sølv og to bronse. Gullet vant de i den nye mobil-kategorien for kampanjen «Ecotrain» for NSB.

Try/Apt/Pols mestvinnende kampanje ble «Døgnet» for DNB, som kunne innkassere to sølv i Branded Content & Entertainment, samt ett sølv og ett bronse i media-kategorien, med Vizeum som mediebyrå.

I film-kategorien vant Try/Apt/Pol sølv for reklamefilmen «Tornado» for Telenor, og bronse for «The silver hand»-filmen for Canal Digital. McCann-filmen «The lucky pig» for Grilstad fikk bronse i filmkategorien.

Saatchi & Saatchi gjorde det også skarpt i årets Eurobest. De kunne hente hjem det andre norske gullet - i Interactive-kategorien for Toyota-kampanjen «Try my hybrid». Denne kampanjen vant også to sølv i Direct-kategorien, ett sølv i Promo & Activation-kategorien og ytterligere ett sølv i Interactive.

I Interactive-kategorien fikk SMFB to bronse for Ikea-kampanjen «Where good days start». Creuna fikk også bronse i denne kategorien for Avinor-kampanjen «Fly with us». Denne kampanjen fikk også sølv i både Integrated-kategorien og Branded Content & Entertainment og bronse i PR-kategorien og Branded Content & Entertainment.

McCann fikk bronse i media-kategorien for jobben «Destination unknown» for Ruter. Mediebyrå var Starcom.

Gledelig er det også for McCann at deres team vant sølv i Young Creatives. Teamet har bestått av Torny Hesle og Ingrid Lea. Det er fjerde gang jentene deltar i Young Creatives. Teamet består egentlig av tre jenter, men reglene for Young Creatives sier at et team består av to personer, derfor bytter de på hvilke to fra teamet som deltar. I år var det Thale Høy-Petersen som ikke kom på credit-listen.