En intern e-post fra kreatør Hans Martin (HM) Rønneseth til noen utvalgte:

- Skal vi si noe om hvordan ting egentlig er, eller? Eller skal gubbene få snakke om hvordan ting kunne vært?

Respons fra kreatør Hans Magne Ekre:

- Ja, jeg synes vi også burde bruke fagpressen til å posisjonere oss. Et par vinklinger som jeg savner i de fleste artikler er, som HM nevner: Gode, hjemmelagde eksempler. Altså at vi forklarer hvordan vi lykkes med kampanjer gjennom ting vi faktisk har laget. Felles for de fleste profetene på Kampanje er jo at det er folk og byråer som aldri lager en dritt.

Jeg synes også det hadde vært bra å få fram at de som skriver virker helt desperate etter å peke på trender og spå hva som skal skje i morgen. Dette er folk som lever inni en seminarboble. Mye av kunnskapen og mange av trendene ligger årevis inn i fremtiden og det er mye famling i blinde for å kunne fortelle folk noe interessant som de ikke har hørt om før. (Som for øvrig er livsgrunnlaget til foredragsholderne)

Alle vet at de trenger mer kompetanse på digitale kanaler, og at verden forandrer seg hele tiden og blablabla. Men våre kunder er avhengig av resultater hver dag. Og det er ikke et godt råd til kundene våre å satse millioner på banebrytende, fremtidsrettede kampanjer hvis det er noe annet som virker bedre her og nå. 

Forandringene vi hele tiden snakker om som er relevante for oss, handler stort sett bare om hvordan mennesker bruker teknologi og henter informasjon.

Hverken vi eller annonsørene har et ansvar for å drive forandringene lenger frem enn hvordan folk faktisk fungerer. Vi skal engasjere på de flatene som gir oss best resultater akkurat nå, ikke om fem år. Det er rett og slett ingen gode grunner til å være aller lengst fremme hvis det ikke er en del av kundens posisjon.

Kjøttkaker kan for eksempel ikke digitaliseres.

Og selv om foredragene er fulle av eksempler på bedrifter som har gått under på grunn av manglende og treig omstilling, så handler disse eksemplene som regel om andre ting en markedsføring, f.eks. at digitalfotografiet tok filmprodusenten Kodak på senga. Men for de fleste annonsører er virkeligheten mindre drastisk. Kjøttkaker kan f.eks. ikke digitaliseres.

Skulle ønske vi kunne få frem at verdien av kreativitet og gode ideer er konstant høy, det er vanskelig å bli god på det, men vi er best fordi det er dette vi har investert i. 

Alt annet, som synlighet og engasjement i digitale kanaler, er lett å endre på, og det skjer kontinuerlig.

Respons fra konsulent Christian Steen:

- Jeg har ikke tid til å skrive en kommentar. Hva om jeg bare setter denne mailtråden inn i et word-dokument, og så sender over vår kommentar til Kampanje? Jeg synes Hans Magne svarer brilliant. Og så har til og med SMFB skrevet en kommentar i Kampanje.