Elkjøp har i likhet med konkurrenten Expert satset tungt på produkter og pris - såkalt «løp og kjøp»-reklame - når de har lansert nye reklamefilmer. Nå lover Elkjøp nye takter, dersom kundene vil ha det. I sin nye reklamefilm, som har premiere på norsk tv i kveld, får tv-seerne stifte bekjentskap med animerte smarttelefoner, kjøleskap og flatskjermer som lever sine helt egne liv etter stengetid.

- Både bransjen og produktutvalget vårt har forandret seg mye de siste årene. De produktene vi selger får en stadig viktigere rolle i folks hverdag, og kundene har andre forventninger og stiller større krav til oss en før. Det betyr ikke bare at vi må sikre høy kompetanse blant våre ansatte, men har også innvirkning på hvordan vi møter og kommuniserer med kundene, sier konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch i Elkjøp.

Elkjøp skal ha investert 20 millioner kroner i den nye nordiske reklamekampanjen. Bak kulissene står det svenske byrået Forsberg & Co.

Artikkelen fortsetter under videoavspilleren.


- Vil bruke mer sjarm
Den nye kommunikasjonsstrategien innebærer imidlertid ikke en slutt på pris- og produktsnakket, ifølge kommunikasjonssjef Øystein Schmidt i Elkjøp.

- Vi skal selvfølgelig snakke om strålende tilbud og gode priser, men vi skal kanskje gjøre det på en litt annen måte. Det har vært en og annen som har ment at vi har brukt litt for høy stemme litt for lenge. Dette er vårt forsøk på å tilnærme oss produktene våre med et nytt glimt i øyet, sier han til Kampanje.

- Fungerer ikke «skrik og skrål» like godt som før?

- Det har fungert for oss lenge, men er det én ting vi liker, så er det å få tilbakemeldinger fra kundene våre. Vi har hørt på hva kundene sier om at vi kanskje har ropt litt for mye. Nå ønsker vi å bruke mer humor, sjarm og litt gøyale figurer.

- Men har dere solgt mindre med den gamle måten å kommunisere på?

- Nei, det handler bare om at vi har prøvd å være litt i forkant og modernisere språket vårt littegrane.

Skiftet logo
I fjor trakk konsernet ut støpselet fra logoen og samlet norske Elkjøp, svenske og danske Elgiganten og finske Gigantti under én logo og ett visuelt uttrykk. Det har muliggjort den nye nordiske kampanjen, ifølge Schmidt.

Les mer: Elkjøp trekker ut støpselet

- Da Elkjøp startet for for 52 år siden hadde vi ikke et nordisk system. Vi skiftet ut logoene i fjor og i forfjor slik at hele organisasjonen har samme logo og form. Det er viktig for oss å ha et reklamekonsept som er relativt likt og kan fungere i hele Norden.