Ingen av hovedrolleinnehaverne lever lenger, men Olsenbanden dukker likevel opp i Bjørvika i en splitter ny reklamefilm for Gjensidige. De har inngått en treårig avtale med Nordisk Film Production som gir Gjensidige eksklusive rettigheter til bruk av klipp og andre elementer fra Olsenbanden-filmene i det norske markedet.

- Vi er meget restriktive når det gjelder avtaler om bruk av Olsenbanden, men vi syntes ideen var god og har tillit til at Gjensidige og Gjensidigestiftelsen sammen med filmregissøren vil forvalte rettighetene med respekt, sier Henrik Zein, direktør for Nordisk Film Production, som forvalter rettighetene til Olsenbanden både i Danmark og Norge.

Filmen er den første reklamebyrået Ernö gjør for sin nye kunde. De har fått med seg Pravda på produksjon.

- Vi lurte litt på om yngre målgrupper ville oppleve bruk av gamle filmklipp som gammeldags, men responsen har vært meget god. Moderne filmteknikk og nye filmopptak vil bidra til at vi setter Olsenbanden inn i vår tid. Dessuten har Olsenbanden junior-filmene bidratt til høy kjennskap til hovedpersonene også blant barn, ungdom og småbarnsforeldre som er viktige målgrupper for oss, sier merkevare- og marketingdirektør Anne Margrete Børjesson i Gjensidige.

- At filmen nå endelig er på luften beviser at det umulige er mulig noen ganger. Vi var faktisk usikre på om vi skulle presentere idéen for Gjensidige, fordi vi allerede hadde fått negative signaler i forhold til rettigheter. Vi tok likevel sjansen, litt for moro skyld. Pågangsmotet kunden har vist for å få det til, skal ha mye av æren for at denne  filmen er en realitet, sier strategisk rådgiver i Ernö, Odd Rune Farsund.

I filmen kan man se barnebarnet til Sverre Holm alias Benny, Mathias Holm, spille en statistrolle som resepsjonist i Gjensidigebygget i Schweigaardsgate 21.

Ansvarlige hos Gjensidige:
Anne Margrete Børjesson, markeds- og merkevaredirektør
Gro Grotle, markedssjef Norge

Ansvarlige hos Reklamebyrået Ernö:

Tekstforfatter: Dagmar Kollstrøm og Ulrik Solum Waagsether
Art Director: Trond Vestengen og Sindre Veseth Foss
Strategisk rådgiver: Odd Rune Farsund
Prosjektleder Anita Dahling Almvik

Ansvarlig hos Pravda:

Regissør: Mikkel Sandemose
Produsent: Erik Schøien