Tidligere i sommer skrev Kampanje at Mindshare har gjennomført en undersøkelse som viser at annonsørene vil bruke stadig mer penger på egne mediekanaler og innholdsmarkedsføring. Nå oppretter Dagbladet en ny avdeling som skal satse tungt på innholdsmarkedsføring.

Henter sjef i Clear Channel
Samtidig blir det klart at Jørgen Sørlie  blir ny kommersiell leder for Dagbladet TV.  Sørlie, som kommer fra stillingen som salgs- og markedsdirektør i Clear Channel Norway, får også oppdraget med å lede Dagbladets satsing på innholdmarkedsføring.

- Jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgaven og bygge videre på den jobben DB Medialab har gjort med Dagbladet TV de siste årene. Dagbladet har en solid digital posisjon som gir et fantatisk godt utgangspunkt for videre satsing , sier Sørlie.

- DBTV og områdene Jørgen skal lede er viktige satsingsområder for Dagbladet. De representerer allerede betydelige inntekter, og har et stort potensial i tiden som kommer. Jørgen Sørlie har kompetanse, nettverk og egenskaper som vil representere en meget viktig ressurs for oss i vår videre satsing. Vi er veldig glade for å få Jørgen med på laget , sier Per Brikt Olsen, kommersiell direktør Dagbladet og DB Medialab.

Les også : Bruker reklame-millionene i egne kanaler

Samles i én avdeling
Olsen beskriver endringene i reklamemarkedet som oppsiktsvekkende og annonsørenes nye krav til medieinvesteringer er bakteppet for at Dagbladet oppretter en ny avdeling.  

- Vi merker stor etterspørsel etter integrerte løsninger på tvers av alle kanaler. Dette er en endring fra tidligere der det var de tradisjonelle annonseproduktene som ble etterspurt. Det er det fortsatt, men i tillegg blir vi invitert inn i kommunikasjonsutfordringer fra annonsørene som ønsker utradisjonelle løsninger. Vi merker at vi ikke er hensiktsmessig organisert for å gjøre slike løsninger. Mange avdelinger må samhandle for å få til dette. Nå samler vi kompetanse fra alle disse avdelingene i en avdeling for å bli bedre til å møte annonsørenes nye ønsker, sier Olsen til Kampanje.

- Etterspørselen har eksplodert
Han mener inntektspotensialet er stort:

- Vi tror det er stort potensial og etterspørselen etter denne typen markedsføring har eksplodert de siste 12 månedene. Mindshare-undersøkelsen understreker dette.

- Hva er Dagbladets omsetningsmål i markedet for innholdsmarkedsføring?

- Konkrete omsetningsmmål holder vi internt. Det viktigste å fokusere nå er å tilpasse organisasjonen og produktene raskt nok og ikke sitte å se at tredjeparter kommer inn i forretningsområder som vi som mediehus burde være langt bedre rustet for å gjøre best, sier Olsen, som spår følgende utvikling:

- Kan skape store verdier
- Jeg tror fremtiden blir «skreddersøm» og at de aktører som klarer å levere effektiv og riktig skreddersøm vil kunne skape store verdier for annonsørene og selvsagt også for oss. Hvor stor andel av annonsørenes budsjetter som vil gå i denne retningen er fortsatt usikkert. Mediehusene er de fremste eksperter på nettopp innhold og distribusjon. Derfor har ingen bedre utgangspunkt enn mediehusene.Vi har kunnskapen, erfaringen og distribusjonen. Nå må vi klare å tilgjengeliggjøre den for markedet, sier han.

- Må sikre troverdigheten
Han mener også mediehusene kan rydde opp i den etiske debatten rundt innholdsmarkedsføring.

- Det er et poeng å ta en aktiv rolle direkte selv for å sikre troverdighet og ryddighet i et voksende område der nettopp skille mellom kommersielt og redaksjonelt innhold må behandles profesjonelt og med respekt for våre 1, 5 millioner daglig lesere, sier Dagbladets kommersielle direktør.