Mediebyrågruppen til verdens største kommunikasjonskonsern WPP, vil bli enda større i Norge. Group M, som er navnet på WPPs mediebyrå-gruppering, teller i dag mediebyråene Mediacom, Mec, Mindshare og Maxus, men ifølge toppsjefen i Group M i Norden, danske Jonas Hemmingsen, kan det fort bli flere.

- Vi ser et stort uutnyttet potensial i Norge, og har store ambisjoner for å øke vår forretning både organisk og gjennom oppkjøp, sier administrerende direktø i Group M Norden, Jonas Hemmingsen, til Kampanje.

- Hva slags selskaper er det dere ønsker å kjøpe?

- Vi ser på virksomheter innenfor både det digitale, «content» og teknologi, sier Hemmingsen.

- På hvilke områder tror dere den organiske veksten vil komme?

- Vi tror på organisk vekst på digitalområdet og «analytics», og ambisjonen vår er også  å øke vår markedsandel på tradisjonell medieformidling, sier Group M-sjefen.

WPP og Group M konkurrerer i dag med store selskaper som Aegis, Omnicom og Publicis og har i dag rundt 35 prosent av det norske mediebyråmarkedet. Det gir selsakpet en omsetning på rundt tre milliard kroner samlet på de fire byråene og dermed er Group M den største aktøren på det norske markedet.

Også globalt er Group M størst med samlede medieinvesteringer på over 100 milliarder dollar, ifløge tall fra det internasjonale analyseselskapet Recma.

Les også: Best og verst i mediebyrå-klassen

Bransjeveteran tilbake
Som et ledd i vekstplanene styrker nå mediebyrågruppen seg på en rekke fellesfunksjoner i byrågruppen. Hemmingsen ansetter Mette Brekke-Hansen som direktør for forretningsutvikling. Brekke-Hansen kommer fra Amedia hvor hun var regiondirektør for Buskerud.

Dermed blir det et gjensyn med mediebyråbransjen for Mette Brekke-Hansen (tidligere Mette Trondsen, red. anm). Brekke-Hansen var i perioden 2004-2007 administrerende direktør i Mediacom.

Nå blir det litt andre oppgaver som venter Brekke-Hansen.

- Første oppgave er å bygge opp Norges sterkeste «trading community» sammen med våre dyktige og engasjerte medarbeidere i Group M. Samtidig arbeider vi med lansering av MediaTrader, som er Group M’s «self service»-plattform for mediekjøp, sier Brekke-Hansen.

Dermed henter Group M inn en skikkelig erfaren byråveteran som erstatning for Jonas Buskop etter at han sluttet som forhandlingssjef i selskapet før Buskop gikk tilbake til Omnicom.

Les også: Buskop går til Omnicom

- Mer aktiv rolle
Av andre ansettelser er Cato H. Drægebø utnevnt til strategidirektør. Han skal arbeide med kunde- og forretningsutvikling for så vel Group M som Group Ms kunder. Drægebø kommer fra en stilling som strategidirektør i MEC.

- Vårt første initiativ er å lansere Intelligence Group i Norge. Intelligence Group er i dag ledende innenfor salgsmodellering i Danmark og arbeider med merkevarer innenfor alle produktkategorier. Ambisjonsnivået er å ta posisjonen som ledende på dette feltet også i Norge, sier Drægebø.

- Hva er Group Ms funksjon?

- Group M skal sammen med byråene sikre ledende innovasjon og markedskraft i det norske markedet. I gruppen sitter fellesfunksjoner for de nevnte byråene og inkludere blant annet utvikling og drifting av produkter og tjenester, sier han.

Drægebø sier Group M «rigges for å bli større, mer ambisiøst og vekstorientert».

- Sammen med byråene skal Group M ta en aktiv rolle i det norske markedet, sier Drægebø.

Andre nyansettelser er Rune Albertsen, som kommer fra OHAL samtidig som Kjell Gabrielsen, som i dag leder Xaxis, har fått ansvaret for utvikling av Group Ms Programmatic Buying Unit i Norge.

Videre har Group M ansatt Dag Eidsvik som ny CFO. Eidsvik kommer fra en tilsvarende stilling i Aker Solution.