Kaster av seg: PR-satsingen til Stine Lise Hattestad Bratsberg, Pure CSR, begynner å kaste av seg. Nå øker den tidligere OL-vinneren fra Lillehammer i 1994 bemanningen.

Tidligere OL-vinner tjener på samfunns-PR

Har med seg IOC-topp Gerhard Heiberg på eiersiden.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere OL-vinner Stine Lise Hattestad Bratsberg har sakte men sikkert bygget opp sitt nye selskap Pure CSR til å bli et rådgivningsselskap innen samfunnsansvar med spisskompetanse innen kommunikasjon. Hattestad Bratsberg leder i tillegg Kjell Inge Røkkes sponsorteam i Aker og vært med å bygge opp Creo Communications, men nå er det «kartlegging og strategiutvikling innen samfunnsansvar for næringslivet» som gjelder.

- Sommeren 2013 var vi tre stykker, men når vi nå går inn i 2015 er vi syv stykker, sier daglig leder Stine Lise Hattestad Bratsberg til Kampanje.

To av de sist ankomne er Nina Schefte, sjef for samfunnsansvar i IKEA Norge, og Kia Louise Klavenes som var initiativtaker til et klimahandlingsprogram for over 90 norske selskaper i forbindelse med «Klimaløftet».

I Pure CSR skal de jobbe med kunder som Aker, Schibsted, KLP og Norsk Tipping.

Hattestad Bratsberg sier det har vært en klar økning i etterspørselen etter fagkompetansen til Pure det siste året.

- Endringen i regnskapsloven i fjor sommer og innskjerping i den nye Eierskapsmeldingen tror vi er noe av årsaken, men vel så avgjørende er nok viljen til å drive på en ansvarlig måte og frykten for å «bli tatt» for ikke å gjøre det, sier Hattestad Bratsberg.

Selskapet fikk i fjor en omsetning som endte på 4,7 millioner kroner og et resultat før skatt på 1,1 millioner kroner. Omsetningen økte med rundt to millioner kroner sammenlignet med året i forveien og på bunnlinjen begynner det nå å kaste av seg. I 2012 var tilsvarende resultat på 70.000 kroner.

- Gir resultat på bunnlinjen
- På hvilke forretningsmessige områder styrker et selskap som tar samfunnsansvar seg?

- De flinkeste i «klassen» trekker frem at det driver innovasjon og gir resultat på bunnlinjen. Undersøkelser viser også at flere norske og internasjonale selskap trekker frem bedret omdømme, mindre risiko og motiverte medarbeidere som motivasjon for å ta samfunnsansvar, sier hun.

- Hvordan skal man som bedrift kommunisere at man tar samfunnsansvar uten at det blir oppfattet som skrytete?

- Skryt og åpenhet er to veldig forskjellige ting. Gjør man samfunnsnyttige tiltak som er nært knyttet til egen forretning er det få som kan ta deg for å skryte, selv om du kommuniserer det til omverden, sier Hattestad Bratsberg.

- Dere har blant annet Schibsted på kundelisten. Hvordan bør en mediebedrift utøve samfunnsansvar?

- En mediebedrift utøver en viktig samfunnsrolle bare ved å eksistere og ivareta ytringsfriheten vår. To konkrete eksempler på gode, forretningsnære samfunnsansavarlige konsepter i norsk media jeg gjerne løfter frem er BT og Aftenposten med sine satsinger på PUST, en redaksjonell kampanje som oppfordret leserne til å kutte bilbruken og «Min stemme»-kampanjen som trakk svært mange unge velgere til urnene i valget i september 2013 et godt eksempel.

Heiberg på eiersiden
Stine Lise Hattestad Bratsberg er selskapets desidert største eier med 75 prosent, men med seg på eiersiden og i styret har hun også fått IOC-topp Gerhard Heiberg, mannen som i 20 år har trukket i trådene og forsvart den olympiske komite i både medvind og motvind.

- Hvordan synes du IOC utviser samfunnsansvar?

- Når det gjelder Gerhard Heiberg er han en svært kunnskapsrik mann og når det gjelder IOC kjenner jeg heldigvis så godt til organisasjonen at jeg vet alt det bra de står for og det de har utrettet både innenfor og utenfor idretten av positive bidrag til samfunnet. Samtidig er jeg som de fleste med vestlig bakgrunn sterkt i mot pampeveldet og de negative tingene som er knyttet til det, sier Hattestad Bratsberg.

Powered by Labrador CMS