For å feire at det er ett år siden stortingsvalget som banet vei for en blå-blå regjering, la Høyre i dag ut følgende melding i sosiale medier: «Ett år siden valget! Tusen takk til alle som stemte på oss. Hva er du #gladfor at regjeringen får til?»

- Kampanjen allerede ødelagt
Emneknaggen #gladfor ble raskt kuppet av politiske motstandere og andre kritiske røster, og det overveldende flertallet er lite imponert over Høyres Twitter-kampanje.

- Det er retorikken som slår litt feil ut. Hvordan man formidler budskapet har mye å si for hva man ønsker å få frem. Nå som kampanjen har fått mange negative kommentarer, får de ikke frem de positive sakene. Kampanjen er nok allerede ødelagt i mine øyne, sier kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen til Kampanje.

 Les mer: Slakter Høyres sosiale medier-kampanje

- Alltid en risiko
Kritikken skaper ingen sosiale medier-angst i Høyres rekker.

- Det er alltid en risiko for at våre politiske motstandere tar i bruk samme hashtag. Det lever vi godt med. Vi vet at velgerne reagerer bedre på at vi snakker positivt om våre løsninger enn om vi snakker negativt om andre. Vi er glad for politisk debatt i sosiale medier. Det at vi får tilbakemeldinger på det vi gjør er noe av det aller beste med å være til stede i disse kanalene. sier Ine Mæland, kommunikasjonsrådgiver og sjef for sosiale medier i Høyre, til Kampanje.

- I Høyre er vi opptatt av å snakke om vår egen politikk. Det har våre politikere gjort på Facebook og Twitter i dag. Det er ett år siden valget, og vi har lyst til å vise noen av de store, og de små, tiltakene regjeringen har kommet med for å forbedre folks hverdag. Samtidig ønsker vi å få tilbakemeldinger på viktige saker framover, sier hun.

Hun er fornøyd med responsen så langt.

- Mange av våre statsråder, representanter og politikere landet rundt har delt positive saker med hashtag #gladfor. Det har også organisasjoner gjort, fordi de ser muligheten til å gi oss tilbakemeldinger. Se for eksempel Bellona på Twitter. Mange velgere har delt sin hjertesak med oss på Facebook, sier hun.

Tror på intern effekt
Rådgiver i PR-byrået Zynk, Elisabeth Skarsbø Moen, tror Høyre var forberedt på ulike reaksjoner i sosiale medier. 

-  Vi skal ikke undervurdere den interne effekten av slike diskusjoner i sosiale medier. Det er viktig å motivere tillitsvalgte til å jobbe videre for regjeringsprosjektet og holde det gående. Da bidrar denne typen bruk av sosiale medier til å styrke samholdet i Høyre og i regjeringen, sier Moen, som har mange års erfaring som politisk journalist og kommentator i VG.

- Blir lett utnyttet
Flere politikere på venstresiden har sendt syrlige hilsninger til Høyre på ettårsdagen for valget - med #gladfor som emneknagg. 

- Det helt opplagt at slike sosiale medier-kampanjer lett blir utnyttet av politiske motstandere. Men det gjør ingenting. Dette er noe som først og fremst politiske interesserte er opptatt av og det virker sikkert mobiliserende på både høyre- og venstresiden. Men ellers skaper det verken sympatier eller antipatier, sier Moen.  

PR-rådgiveren er ikke overrasket over at politiske motstandere i dag har «kapret» emneknaggen #gladfor.

- Det er et klassisk grep i politikken. Da Arbeiderpartiet lanserte valgkampslagordet «Hvis velferd er viktigst», svarte Fremskrittspartiet med «Velferd er viktigst», forteller Moen.