Under tirsdagens NHH-forum gikk professor Victor Norman hardt ut mot SAS. Norman hadde invitert Norwegian og Norwegian-sjefen Bjørn Kjos til et studentarrangement og det var der Norman uttalte at «jeg flyr SAS nesten hver dag bare for å se hvilket dårlig selskap det er».

Les også: Slakter SAS - roser Norwegian

Saken skapte storm på sosiale medier, men SAS tok kritikken med stor ro og svarte i stedet med å «kuppe» hele nyheten på annonseplass. Det til tross for at mange ansatte og kunder følte at kritikken var både flåsete og direkte sårende.

- Da vi leste kommentaren første gang reagerte vi, og den viktigste vurderingen ble hvordan vi skulle svare. Men vi valgte å ikke ta til motmæle der og da, sier markedssjef Marianne Orderud til Kampanje.

Deretter gikk det slag i slag. Torsdag ettermiddag la Victor D. Norman seg paddeflat i et leserbrev sendt til Dagens Næringsliv. Der beklaget den tidligere statsråden overfor alle ansatte i SAS. I brevet skriver Norman at det hele var et mislykket forsøk på å være morsom, og at han håpet de ansatte i SAS ville godta unnskyldningen.

Det gjorde tilsynelatende SAS også. Mindre enn fem timer etter at Normans beklagelse ble publisert var flyselskapet live på alle DNs digitale plattformer.

- Alle kan komme med en flåsete kommentar, og etter hans unnskyldning ville vi vise Victor Norman at alle ansatte i SAS ønsker han hjertelig velkommen om bord igjen. Hos oss skal han få gode reiseopplevelser, sier Orderud i SAS.

Ifølge Orderud lot det rekordraske svaret seg gjøre på grunn av et «effektivt samarbeid» kommunikasjonspartnerne til SAS. Normans leserbrev ble publisert klokken 15.37 og klokken 19.54 var de digitale annonsene til SAS ute.

Helsiden til printutgaven var levert allerede to timer tidligere.

På reklame- og kommunikasjonssiden har SAS inngått et samarbeid med Los & Co, mens selskapet samarbeider med Mindshare på mediebyråsiden.

- Dette var godt teamarbeid både internt i SAS og med byråer og medier. Alle sammen klarte å snu seg like raskt, sier Orderud.

I annonse som stod på trykk både digitalt og på print i DNs kanaler viste fram ulike ansatte i SAS og tittelen «No hard feelings».

- Det er klart det ble hektisk, men som vi var enige om på kvelden: For en gøy ettermiddag det ble, sier Fred Kihle i Los & Co.

Per Christian Worren i Mindshare kaller det hele «adaptiv markedsføring».

- SAS og Marianne Orderud er fremst i rekken når det kommer til gjennomføring av spontane ideer på kort sikt, men også testing og læring på lang sikt. Med denne innstillingen er SAS godt rustet for fremtidens markedskommunikasjon, sier Worren.