Det amerikanske tv-studioet har kjøpt rettighetene til vårens humorsuksess på TVNorge, og dermed er serien ett skritt nærmere amerikanske tv-skjermer.

- Dette er utrolig gøy, og en stor fjær i hatten til Lars Gudmestad og Simen Alsvik som har utviklet og produsert serien sammen med Feelgood Scene Film og TV, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og SBS Discovery.

Det er NordicWorld som står bak salget.

- «Neste sommer» er en kvalitetsserie som har et stort potensial, både som ferdigprodusert serie, men også som format med sine egne versjoner. Og det er ikke hvem som helst som får innpass hos Fox, sier daglig leder Espen Huseby.

- Vi ser at norske produksjoner og formater blir stadig mer attraktive i internasjonale markeder. Norsk tv begynner å få en høy status, og når et voksende antall produksjoner havner på amerikanske og britiske tv-skjermer forsterkes denne statusen ytterligere, sier Huseby.

Det er Aaron Matthew Lee, Julius Sharpe, Bryan Furst og Sean Furst som skal utvikle den amerikanske versjonen av «Neste sommer» for Fox.

I snitt 442.000 fikk med seg «Neste sommer» på TVNorge i vår. Rollelisten består av skuespillere som Trond Fausa Aurvåg, Janne Formoe, Eivind Sander og Pia Tjelta. I 2015 kommer sesong to av serien på samme kanal.

Det er ikke første gang Fox snapper opp et norsk dramakonsept. I 2011 kjøpte Fox opsjonen på en amerikansk versjon av TV 2-serien «Dag», men nyinnspillingen ble skrinlagt, og i fjor sommer løp opsjonen ut.