Kampanje sparker nå i gang sin årlige kåring av «Årets medienavn» i medie- og kommunikasjonsbransjen i 2014. Bransjeåret har 2014 vært et år preget av omstilling og medier i endring, eksplosiv mobilvekst og knivskarp konkurranse om brukernes oppmerksomhet både på tv, papir og nett. Det har også vært et år preget av store mediepolitiske spørsmål, og av buzz, både med positivt og negativt fortegn. Kampanje har fulgt en rekke bransjedebatter tett, flere av dem sentrert rundt First House og PR-bransjen, og andre om temaet som i år var på alles lepper - content marketing.

Nå har Kampanjes redaksjon nominert de ti kandidatene vi mener har vært med å sette et helt spesielt preg på året, eller på en eller annen måte har utmerket seg i 2014. Hvem mener du fortjener tittelen «Årets medienavn» av de ti nominerte kandidatene? Gi din stemme ved å klikke på lenken under.

Det er åttende gang Kampanje kårer av «Årets medienavn». Avstemningen vil være åpen gjennom hele jula og inn i 2015.

HER KAN DU STEMME PÅ DIN KANDIDAT!

Journalist Sidsel Wold
Etter å ha stått i bomberegnet i Gaza og rapportert fra uroligheter i Midt Østen i en årrekke, kom utenriksjournalist Sidsel Wold i en ny storm på sosiale medier. Hun ble et ansikt på at stadig flere journalister må finne seg i at nettroll fra sosiale medier hetser og trakasserer, noe hun ser ut til å ha taklet usedvanlig godt.

Olav T. Sandnes, påtroppende administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2
Det gikk som mange hadde spådd da Olav T. Sandnes denne høsten fikk jobben som ny TV 2-sjef etter Alf Hildrum. Den smørblide Egmont Publishing-sjefen bytter ut hardt prøvede ukeblader med et tv-hus i medvind, og rykker samtidig helt til topps i den norske mediebransjen. Han står likevel ikke uten utfordringer i den beinharde kampen om seere på alle plattformer.

Jan Grønbech, administrerende direktør i Google Norge
Har de siste vokst seg inn i rollen som en av de mektigste medielederne i bransjen. Leder et selskap som vokser kraftig som en følge av veksten i søkemarkedet og online video. Google Norge har nå en omsetning på over to milliarder kroner og er i ferd med å bli større enn TV 2 på reklame. Fremstår både som fremtidsrettet og strategisk i sin ledelse av Google, og har gitt Google Glass et ansikt her hjemme!

Steven Van Zandt, skuespiller i «Lilyhammer» og musiker
Hovedrolleinnehaver, komponist, én av tre tekstforfattere og ambassadør for Norges største tv-seriesuksess noensinne. I år slapp Rubicon, NRK og Netflix tredje sesong av «Lilyhammer», som nå er solgt til over 130 land. Spilte også hovedrollen i reklamefilmen som irriterte mange tv-seere da OL for første gang ble sendt på kommersiell tv i Norge i år.

Thorhild Widvey, kulturminister
Thorhild Widvey var for mange et overraskende navn da hun ble utnevnt til kulturminister i 2013, men ett år senere har hun gjort seg bemerket blant annet ved å snu på hver stein i gjennomgangen av NRKs mandat og finansiering. Hun har lykkes med å bremse NRKs kostnadsutvikling kraftig i påvente av neste års stortingsmelding, men må tåle å bli overkjørt av støttepartiene Venstre og KrF både i momsspørsmålet og på kutt i pressestøtten.

Harald Stanghelle, kommentator i Aftenposten
Aftenposten-veteranen skrev i vår at «gode, men ubekreftede rykter» ville ha det til at First House jobbet på oppdrag for «kinesiske interesser» mot Thorbjørn Jagland og Nobel-komiteen. Avisen ble felt i Pressens faglige utvalg (PFU) for formuleringene, men saken reiste en viktig debatt som førte til flere avsløringer. Stanghelle har ført i pennen sterke meninger om Norges forhold til Kina, behandlingen av Dalai Lama og Nobel-komiteens uavhengighet.

Kreativ leder Petter Gulli i DDB Oslo
Petter Gulli har initiert flere bransjedebatter, blant annet om content marketing. Med spissformuleringer har han engasjert mange i reklame- og kommunikasjonsbransjen. Representerer byrået DDB Oslo, som er årets store «turnaround-byrå» som klarer seg best av de internasjonale nettverksbyråene på en tid der alle andre sliter. Han er en synlig leder som av flere trekkes frem som den store «bransjesynseren».

Anders Opdahl, redaktør i Nordlys og Buzzit
Nordlys-redaktøren satset friskt med Norges første «klikkmaskin», men landet med et mageplask da beskyldningene kom om uetterrettelighet, plagiat og tvilsom content marketing. Opdahl forsvarte seg i media, ryddet opp, og har ambisjoner om at klikksakene på sikt skal finansiere gravejournalistikk. Buzz klarte han i hvert fall å skape.

Henriette Steenstrup, komiker og programleder
Den uredde komikeren har for lengst hatt sitt gjennombrudd, men seiler nå opp som et av TV 2s aller største trekkplastre i humorkrigen med TVNorge, både som Truls Svendsens motpart i komiserien «Meglerne» og som programleder for «Dritseint med Edel», da riktig nok som karakteren Edel Hammersmark Gjervan. Tv-suksessen har hun videreført på papir med en egen diktbok basert på den usjarmerende talkshowverten.

Trygve Hegnar, ansvarlig redaktør i Finansavisen og Kapital
Papiravisas sisteskanse er usvikelige i sin tro på Finansavisen som betalingsprodukt og nærmest flirer av norske medielederes digitale forretningsstrategi. Firte ikke en tomme i momsdebatten og viser seg fortsatt som Norges mest uredde redaktør. Produksjonene av de daglige lederne er imponerende og Hegnar er fortsatt en av de tydeligste stemmene i den norske offentligheten. Fått sving på økonomien i forlagsvirksomheten og viste igjen sitt store forretningstalent da han gjorde en kule på salget aksjene i Hurtigruten.

HER KAN DU STEMME PÅ DIN KANDIDAT!

Les også: Disse kan bli Årets medienavn 2013

Les også: Dette var kandidatene i 2012

Tidligere vinnere:
2013: Trond Kvernstrøm
2012: Thomas Seltzer
2011: Johan H. Andresen
2010: Harald Eia
2009: Eyvind Hellstrøm
2008: «Du»
2007: Håvard Mælnes