VG-eide Minmote har innført et samarbeid med kommersielle aktører og kan få betalt når de lenker til produkter som de omtaler. Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjerstil Løken Stavrum sier hun at hun vil få klaget VG inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for mulig brudd på tekstreklameplakaten og Vær Varsom-plakaten. tHarald Klungtveit, klubbleder i Dagbladet, har også vært blant kritikerne av innholdsmarkedsføring, også kjent som content marketing.

- Uavhengig av hvordan VG sier at pølsa blir lagd, så fremstår dette for oss andre som en klam samrøre mellom redaksjonen og annonsørene, sa Klungtveit til Kampanje.

VG-redaktør Torry Pedersen er ikke overrasket over at den nye satsingen skaper strid.

- Da vi lot en annonsør kjøpe alle annonseeksponeringer rundt Volvo Ocean Race var det oppstyr, da vi lanserte Vektklubb ble vi innklaget av en klubbleder. Så vi er vant til at de fleste av våre nye initiativ møter motbør. Nå har flere store journalistiske nettsteder ute i verden drevet med dette lenge, men jeg registrerer at oppfatningen i deler av det norske pressemiljø som vanlig er at store internasjonale aktører selvsagt ikke har den innsikt vi er begunstiget med her til lands, sier Pedersen til Kampanje.

Les også: - Klam samrøre