I juni gjorde Amedia et nytt forsøk på å utfordre Finn på rubrikkmarkedet. Denne gangen het utfordreren Trenger.no og var en gratis markedsplass spesialutviklet for unge brukere og smarttelefoner.

- Unge mediebrukere har behov for en enkel og rask tjeneste for kjøp og salg. Trenger.no dekker et hull i markedet som lokale Facebook-grupper i dag er de eneste som dekker. Tjenesten er gratis for brukeren og det skal være fullt mulig å lage en annonse på under 30 sekunder, sa tidligere konserndirektør Gaute Engbakk i Amedia ved lanseringen.

Les mer: Byr Schibsted på gratiskonkurranse

Møtte gratis-konkurranse
Men konkurransen fra Facebook og Schibsted, som på samme tid besluttet at Finn Torget skulle bli en gratistjeneste, ble etter alt å dømme altfor tøff, og nå er det altså kroken på døra for Trenger.no, knappe fem måneder etter lansering.

«Amedia har besluttet å fokusere innsats og investering på andre områder. Erfaringer og teknologi fra Trenger.no tas med i det videre arbeidet med å lage spennende tjenester som styrker våre lokalaviser,» er beskjeden som møter besøkende på Trenger.no i dag.

Daglig leder for Amedia Privatrubrikk er Monica Onsrud. Hun forteller at det var hennes anbefaling å ta ned tjensten.

- Markedet har vært gjennom store endringer og konsernet står foran store utfordringer. Det var administrasjonen i Amedia Privatrubrikk som gikk til konsernledelsen og anbefalte dem å ta denne satsingen ned. Vi har gjort mye innenfor teknologi og utvikling, og ser at det er andre områder enn privatmarkedet vi kan bruke det på. Det var vår anbefaling, og den fikk vi støtte for hos ledelsen, sier Onsrud til Kampanje.

- Privatannonser fortsatt viktig
Onsrud avviser at det var gratistorget på Finn som tok livet av Trenger.no, men vedgår at de ikke visste at Schibsted planla å rive betalingsmuren da de startet arbeidet med sin konkurrent.

- Vi mente at det var sannsynlig at også de ble gratis. Norge har vært et av få land der man har tatt betalt for privat rubrikk, og det kombinert med et økt salg av Facebook-grupper for kjøp og salg, gjorde at det var veldig ventet at Finn ble gratis.

- Du sier at det er andre områder enn privatmarkedet Amedia kan bruke ressursene fra Trenger.no på. Betyr dette at privat rubrikk forsvinner som satsingsområde?

- Privatannonser er og vil fortsatt være en viktig del av innholdet vårt i lokalavisene våre. Det er noe publikum forventer av oss og det vil ikke forandre seg.

- Berører ni ansatte
- Hva gjør du videre nå?

- Dette er en avvikling som berører ni ansatte, og det kommer jeg til å jobbe med frem mot jul.

- Kutter dere ni årsverk som følge av dette?

- Det kan jeg ikke kommentere nå. Vi er i en prosess.