Bonnier-eide C More Norge går for første gang ut med antallet kunder. Betal-tv-selskapet bekrefter overfor Kampanje at de nå har passert 250.000 betalende husstander på film- og serieproduktet i Norge.
- Vi tror vi er Norges største tilbyder av abonnement på film og serier og det vil vi tro inntil en konkurrent legger frem tall som viser noe annet, sier C More Norge-sjef Steinar Brændeland til Kampanje.
Brændeland øyner høyere abonnementstall.
- Veksten stopper ikke. Vårt neste mål nå må være 300.000 betalende abonnenter og vi tror vi kan passere 300.000 i første kvartal neste år, sier Brændeland.
I tillegg til de over 250.000 betalende abonnentene på film- og serieproduktet, kommer kundene som abonnerer på sportproduktet, der Tippeligaen og La Liga utgjør de viktigste rettighetene. Dette er tall som C More Norge ikke vil gå ut med ennå.
- Utfordrer bransjen
I løpet av de siste 12 månedene har C More ifølge Brændeland doblet antall betalende husstander innen film- og serieproduktet. Det har skjedd samtidig med at Netflix har fått solid brofeste i Norge.
Mens C More nå velger å offentliggjøre antall betalende husstander, har konkurrentene valgt å hemmeligholde sine abonnementstall. I februar oppga hele 23 prosent av norske husstander at de har et Netflix-abonnement. Det tilsvarer rundt 520.000 husstander og var en vekst på 160.000 på bare et halvt år, ifølge TNS Gallup. Netflix har ikke kommentert tallene.
Les mer: Én av fire har Netflix
Vokser fortsatt: - Vårt neste mål nå må være 300.000 betalende abonnenter og vi tror vi kan passere 300.000 i første kvartal neste år, sier C More Norge-sjef Steinar Brændeland.
Ber konkurrentene legge fram tall
C More Norge-sjef Steinar Brændeland mener Netflix-tallene er rene dekningstall og at ingen vet hvor mange betalende kunder Netflix har i Norge.
- Netflix kan skilte med at de har 520.000 i dekningstall i Norge. Men hvor mange sender de faktura til? Det er spørsmålet. Verken Viasat, Netflix eller HBO Nordic går ut med sine faktiske abonnementstall. Jeg vil derfor utfordre bransjen og konkurrentene til å være mer åpne og komme med sine tall, sier Brændeland.
Han fortsetter:
- Det er viktig å skille mellom betalende husstander og målinger som viser tilgang til en tjeneste, altså rekkeviddetall. For en premium-aktør innen film og serier som C More er det antall betalende husstander som er det viktige. Det vi til enhver tid være et stort antall kunder som har gratis prøvemåned, deler et abonnement, men fasiten er til slutt hvor mange betalende abonnenter du har per måned, sier Brændeland.
Merker Netflix-effekt
C More konkurrerer med blant andre Netflix i tv-markedet for filmer og serier, men tilbyr innholdet både gjennom tradisjonell kringkastet distribusjon og strømmetjenester. Brændeland mener Netflix´ inntog har bidratt til å løfte interessen for film og serier til nye høyder.
- De nye strømmetjenestene og spesielt Netflix har vært en sterk bidragsyter til å øke oppmerksomheten for film og serier hos det norske folk. C More har vært i dette markedet i mer enn 20 år og nyter svært godt av at kategorien vokser, sier Brændeland.
Nordisk fordel
- Hvordan har dere møtt konkurransen fra selskaper som Netflix?
- Netflix har langt færre lanseringer og færre rettigheter enn oss. Det samme gjelder HBO. Vi har premierer så å si hver dag og vi sitter på rettighetene til filmer og serier fra seks av de sju største filmstudioene i Hollywood. Vi tilbyr kundene et bibliotek bestående av 3.000 filmer og serier. Flere av rettighetene sitter vi på til rundt 2020. For Hollywood betyr det nok svært mye at vi kjøper inn nordiske rettigheter og at vi har 1,1 million betalende kunder. Det er det ingen som matcher nå, sier Brændeland.
Han mener eksklusivt innhold forklarer C More-veksten.
- Industrielt åpner det seg unike muligheter for oss når norgespremierer vises eksklusivt på våre kanaler og tjenester, både innen film og serier. Et eksempel på dette er de eksklusive rettigheter til de åtte nye Beck-filmene, der vi viser verdenspremieren for filmene på C More på nyåret.
Frister med seriesnakkis
I høst har en amerikansk storserie lokket kunder til C More.
- I slutten av september lanserte vi høstens store seriesnakkis «Gotham» fra Warner med hele 22 episoder – en serie som har fått mye oppmerksomhet, sier Brændeland.
Alle C More sine kunder har tilgang til kanalens underholdningstilbud via tradisjonell tv og samtidig på strømmetjenesten C More Play.
Har tapt én milliard
Etter at Bonnier-eide TV4 kjøpte C More, daværende Canal+, for tre milliarder norske kroner i 2008, har underskuddene siden den gang kommet opp i nærmere én milliard svenske kroner til sammen, eller nesten 900 millioner norske kroner.
Bare i fjor måtte C More-virksomheten i Norden tåle et nytt kjempetap på driften på 275 millioner norske kroner, viser ferske regnskapstall. Det er samtidig den styggeste resultatsmellen i C More-sammenheng noensinne. C More Norge omsatte for 620,6 norske millioner kroner i 2013, viser nye tall. Det er 5,5 prosent mer enn året før.
Les også: C More har tapt én milliard
Les også: Tippeliga gir liten C More-vekst
Kommentér