I Dagbladet har det blåst opp til høststorm etter at det ble kjent at eieren Aller Media ønsker å samlokalisere Dagbladet og Aller i et nytt hovedkvarter på Hasle, som ligger noen kilometer utenfor sentrum av hovedstaden. De ansatte kjemper innbitt mot flytteplanene som kan bli banket på et styremøte i Dagbladet 22. oktober.

- Leieavtaler løper ut
Også TV 2 kan være på flyttefot fra sine kontorer i Karl Johans gate 14 i Oslo.

 - Det er flere av våre leieavtaler i Karl Johans gate som er i ferd med å løpe ut. Derfor har vi satt igang en utredning av ulike lokaler i Oslo. En prosjektgruppe er nedsatt og det vil konkluderes i løpet av noen uker.  Men et endelig vedtak vil nok ikke komme før langt inn i 2015, forteller konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 til Kampanje.

- Det er ikke gitt at vi flytter fra Karl Johans gate. Det vil være avhengig av hva vi finner av alternative lokaler og det vil være avhengig av pris

Ifølge Indrøy er det selskapet DTZ Realkapital som bistår TV 2 med å vurdere leiemarkedet og nye lokaler i hovedstaden. De har også vært involvert i arbeidet med Media City i Bergen, der seks medieselskaper, deriblant TV 2. flytter inn under samme tak.

Åpen for lokaler utenfor sentrum
Indrøy utelukker ikke at Norges største kommersielle tv-konsern kan innta lokaler utenfor sentrum.

- Det er absolutt et alternativ. Vi er opptatt av to ting: Leiepris og lokaler som er egnet for en tv-kanal. Vi vil ta hensyn til kollektivtilbud og effektiv plass for reportasjebilene. Dette vil bli en balanse mellom pris og gode lokaler.

- Vil TV 2 kunne vurdere å flytte til steder som Hasle, slik Dagbladet gjør, eller Nydalen, hvor SBS Discovery/TVNorge holder til?

- Vi er åpne for alle innspill. Vi setter ingen geografiske begrensninger i denne prosessen nå. Definisjonen av Oslo sentrum varierer jo fra hvem man snakker med. Det er mitt inntrykk.

Ifølge Indrøy ser TV 2 på flere lokaler i Oslo.

 - Jeg er positivt overrasket over alle henvendelsene vi har fått fra aktørene i eiendomsmarkedet. Responsen har vært overveldende fra utleiere og meklere etter at vi gikk ut og signaliserte interesse for nye lokaler.

- Vil være i sentrum
TV 2-journalistene er blitt informert om at tv-konsernet kan forlate sine lokaler i Oslos paradegate. De var raskt ute og sa ifra til ledelsen om at flytting ut av sentrum vil bli dårlig mottatt i redaksjonen.

- Vi har overfor TV 2-ledelsen understreket at det betyr mye at TV 2 er synlig i bybildet i Oslo og at det viktig med kort utrykningstid. Derfor ønsker vi at TV 2 blir værende i Oslo sentrum, sier leder for redaksjonsklubben i TV 2, Henrikke Helland, til Kampanje.

Droppet flytting i 2005
TV 2 utredet for ti år siden å flytte fra Karl Johans gate til Aftenpostens gamle hovedkvarter i Akersgata. Også Bjørvika og Fornebu ble vurdert. Men i desember 2005 bestemte daværende TV 2-sjef Kåre Valebrokk at TV 2 skulle bli værende i lokalene i Karl Johans gate. En leieavtale med eiendomsselskapet Aberdeen, som eide gården i Oslo Sentrum, ble forlenget. Aberdeen, som takket for avtalen med å pusse opp lokalene for 70 millioner kroner, solgte senere den såkalte Watt-gården for 400 millioner kroner til selskapet Genesta i 2010.

Tidligere TV 2-sjef Kåre Valebrokk var for ørvig tindrende klar på hva han mente om lokalisering:

 - En redaksjon skal ikke ligge i nærheten av kyr som beiter. Det er min grunnholdning, sa Valebrokk til Kampanje i 2002.