Digi.no har vært til salgs lenge, og etter det Kampanje erfarer har store mediehus som Schibsted og Amedia begge vært interessert i teknologinettstedet. I dag ble det imidlertid klart at det var Teknisk Ukeblad Media som til slutt signerte kjøpskontrakten med Aller, og som dermed tar over merkenavnet, alt innhold helt tilbake fra 90-tallet og de tre redaksjonelle medarbeiderne hos nettstedet. De ansatte i Digi blir informert om salget på et møte nå i ettermiddag.

- Dette har vært en prosess, og jeg regner med at mange aktører har vært interessert i å kjøpe Digi. At vi til slutt ble den som tok over, var riktig for vår profil, vår satsing og identitet. Vi har hatt høy digital vekst de siste årene, og den må fortsette. Vi skal opp og fram, og da må vi ha både organisk vekst og konsolidering, sier ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad, Jan M. Moberg, til Kampanje.

Han sier de kommer til å flytte Digi over på Teknisk Ukeblads teknologiske plattform, men at planen er å beholde Digi som et eget merkenavn.

- Det er et viktig og godt merkenavn innen et segment der vi trenger å styrke oss, sier Moberg.

- Har en etablert posisjon
Redaksjonene skal heller ikke slås sammen i første omgang. Moberg vil ikke si noe om hva de måtte betale for nettstedet. Han mener det de betaler for, først og fremst er innholdet, merkenavnet og posisjonen.

- Digi har en etablert posisjon innen IT og IKT, og Digi har relativt lav dobbeltdekning med Teknisk Ukeblad, sier han.

Digi hadde ifølge topplisten til TNS Gallup 85.000 unike brukere på desktop og 25.000 unike brukere på mobil.

Teknisk Ukeblad har de siste årene satset hardt på digital utvikling, og kuttet fra og med i år antall papirutgivelser fra 42 til 22 for å frigjøre ressurser.

- Vi har en drøyt 20 redaksjonelle medarbeidere og det å fylle 22 utgivelser fremfor 42 frigjør ressurser til å bli enda bedre digitalt. Vi tar nå sikte på å følge noen av de største bransjene våre, som olje og gass, bygg og anlegg, karriere og IT og da må vi frigjøre ressurser. Samtidig skal vi sikre at tidsskriftet fortsatt får innhold som ikke står på nett, sa Moberg til Kampanje ved utgangen av fjoråret.

Teknisk Ukeblad Media AS fikk i fjor en omsetning på snaue 108 millioner kroner, hvorav mediehuset satt igjen med et resultat før skatt på 650.000 kroner.

I januar i år sluttet Sigvald Sveinbjørnsson som Digi-redaktør og begynte som kommentator i Bergens Tidende. I juni ble Marius Jørgenrud konstituert som redaktør for nettstedet.

- Andre kunne utvikle Digi bedre
Terje Johansen, ansvarlig redaktør for nisjenettsteder i Aller-eide DB Medialab, forklarer salget med at Aller så at andre kunne utvikle Digi bedre enn de kunne.

- Etter at Aller kjøpte Dagbladet i fjor, har vi sett at mange av Allers nisjenettsteder nyter godt av samspillet med Dagbladet, men det ble tydelig at andre kunne utvikle Digi bedre enn oss. Derfor er det bedre både for Digi og oss at vi selger. Det gjør at vi kan konsentrere oss om å utvikle de nettstedene vi mener passer bedre inn i nye Aller Media, sier Johansen til Kampanje.

Heller ikke han vil oppgi noen salgssum.

- Vil også andre nettsteder bli til salgs?

- Dagens medievirkelighet er såpass omskiftelig at man aldri kan si aldri, men vi har ikke konkrete salgsprospekter ute nå. Vi ser at de Aller-nettstedene som vi nå sitter med i DB Medialab, Din side, Mammanett og Lommelegen, fungerer godt inn mot Dagbladet både redaksjonelt og kommersielt, sier Johansen.

Digi har vært eid av Aller siden 2004, da forlagshuset kjøpte Katalysator Media, som også Din side, iMarkedet og Propaganda var en del av.