- Vi er midt oppe i den største omleggingen har gjort noensinne, sier administrerende direktør Per Øivind Skard i Amedia-eide Mediehuset Tek.

I dag lanserer de nye Tek.no, som er en sammenslåing av Hardware.no, Amobil.no, Akam.no og Mobilen.no. Tidligere har Tek.no bare vært en nettportal for de ovennevnte nettstedene. Nå skal de øvrige merkevarene fases ut og all trafikk sluses inn i modernettstedet.

- For mange merkevarer
Det er blant annet nye brukervaner som følge av at lesingen flyttes over på mobil som ligger bak beslutningen.

- Vi har hatt litt for mange merkevarer. Da vi startet Mediehuset Tek hadde vi elleve merkevarer, så dette er en del av en bevisst konsolideringsstrategi. Det som har fremskyndt dette nå er at brukerne i større grad beveger seg fra pc til mobilen. Erfaringen da er at leserne forholder seg til færre nettsteder og leser også færre sider per sesjon. Vi må tilpasse oss dette bruksmønsteret, sier Skard.

- Dere kaster samtidig vrak på flere merkevarer. Har ikke de noen verdi?

- De har definitivt en stor verdi og vi kaster ikke vrak på dem. Jeg skjønner spørsmålet, men jeg ser det ikke sånn. Det er mer sånn at vi tilpasser oss måten brukerne ønsker å bruke produktet vårt.

- Har det vært vanskelig å få trykk i så mange ulike merkevarer?

- Jeg kan snu på det og si at det blir enklere å få til ordentlig godt trykk på Tek.no. Vi har slitt litt med å dra opp grensene mellom hva som er en Amobil-sak og hva som er en Hardware-sak. Fagområdene glir mer og mer inn i hverandre. Vi har hatt utfordringer med valg av merkevarer på ulike produkter, og da er det ett eller annet som er gærent, når man ikke har et logisk skille.

Beholder Inside Telecom
Nye Tek.no skal satse på IT og telekommunikasjon, mens Tek-selskapene Teknofil, Gamer og Inside Telecom skal få fortsette på egenhånd. Redaksjonen i Tek.no blir på åtte stykker. Overgangen medfører ingen planlagt nedbemanning, ifølge Skard.

- Vi gjør ikke dette for å spare penger, men for å tilpasse oss et nytt bruksmønster.

- Sparer dere likevel penger?

- Nei, ikke som følge av sammenslåingen. Snarere tvert imot, vi skal bygge en mye sterkere merkevare, og tjene mer penger på det.

Tøff konkurranse
Tek møter blant annet konkurranse fra Teknisk Ukeblad, som nylig kjøpte Digi.no, og aktører som Computerworld og Dagens Næringsliv, i tillegg til internasjonale teknologinettsteder.

Les mer: Teknisk Ukeblad kjøper Digi

- Hvordan skal man klare å skille seg ut i nisjen her?

- Det dreier seg om å ha det beste innholdet, her som andre steder. Vi har en svær IT-redaksjon og vi mener vi produserer godt innhold. Det er bra for alle at det er flere aktører som  jobber innenfor denne nisjen. Vi er veldig komfortable med konkurransesituasjonen som er nå.

- Hvorfor kjøpte ikke du Digi?

- Vi har vært åpen for å se på alle muligheter, men jeg tror det er bra for Digi at de har havnet der de er nå.

Satser på betalingstjeneste
Tek har lansert betalingstjenesten Tek Ekstra, der de ikke bare lagt til eksklusivt stoff, men også tatt bort nettannonsene.

Les mer: Leserne blokkerte nettannonsene

- Det har vært en kjempesuksess. Vi har totalt 7000 betalende abonnenter, 4000 av dem er på Tek Ekstra, og 3000 er på Inside Telecom. Vi kommer til å opprettholde satsingen, det var en bevisst strategi med tanke på at halvparten av alle menn under 45 år har blokkert annonser på nett.

- Men på mobilen er vel ikke dette problemet like stort? Tror du det er betalingsvilje også der?

- Problemet er ikke like stort på mobil fordi det ikke er så enkelt å blokkere mobilannonser, men det som drar brukere til betalprodukter er ikke at det er annonsefritt. Det vi ser er at det er godt innhold som gjør at folk kjøper et abonnementsprodukt. Folk er villige til å betale for kvalitetsjournalistikk.