Twitter måtte tåle et underskudd på 175,5 millioner dollar av en omsetning på 361,3 millioner dollar i tredje kvartal. I samme kvartal i fjor tapte Twitter 64,6 millioner dollar og omsatte på 168,6 millioner dollar.

- Gårsdagens tall viser at Twitter er dømt til et liv i skyggen av storebror Facebook, de taper penger og har en skuffende brukervekst sier strategisk rådgiver Espen Grimmert i digitalbyrået IProspect til Kampanje.

- Kjempeproblem for Twitter
Markedet svarte med å sende Twitters børsverdi nedover.

- Jeg er ikke overrasket over at investorene rømmer Twitter, det ser nå svært risikabelt ut å investere i selskapet sammenlignet med pengemaskinene Facebook og Google, sier Grimmert.

Han mener Twitter-tapene påfører selskapet ytterligere problemer.

- Det er et kjempeproblem for Twitter er at pengene renner ut samtidig som kassene fylles hos Google og Facebook. Til sammenligning hadde Google et overskudd på 2,8 milliarder og en omsetning 46 ganger så stor som Twitter I kveld vil Facebook legge frem sitte resultater, der vil vi også se imponerende lønnsomhet. De vil ha en omsetning grovt regnet 10 ganger Twitter og en fortjenestemargin på rundt 50 prosent. Facebook har blitt en pengemaskin som gjør at de kan stenge mange dører for Twitter, Twitter vil for eksempel ikke ha en sjanse om de er i en budkamp med Google eller Facebook om et selskap, sier Grimmert.

Mener Twitter er puslete: - Twitter er viktig, men må nok innse at tjenesten vil forbli relativt liten og puslete når den sammenlignes med to år eldre Facebook, sier strategisk rådgiver Espen Grimmert i IProspect.

- Ser svakhetstegn
Twitter gikk ut av tredje kvartal med 284 millioner brukere, opp 23 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Jeg synes det er et svakhetstegn ved Twitter at de kontinuerlig rapporterer antall brukere per måned, mens Facebook alltid oppgir brukere per dag. Twitter nådde 284 millioner brukere pr måned i tredje kvartal, det er en vekst på kun 13 millioner siste kvartal. Da synes jeg det er vel optimistisk når Twitter-sjef Dick Costolo sier at han er trygg på at Twitter skal skape verdens største brukermasse.  Her ligger de nå milevis bak Facebook som har mer enn 1,3 milliarder månedlige brukere og hele 829 millioner daglige. Den jevne Facebook-brukeren er innom tjenesten svært ofte, mens Twitter har mange som bruker tjenesten langt mer sporadisk. Det er derfor de helst forteller om antall brukere pr måned. En valuta norske nettaviser gikk bort fra for flere år siden, sier Grimmert.

Tøffere i Norge
Han mener også Twitter strever i motbakke i Norge.

 - I Norge ser vi også at Twitter har trøbbel med veksten. Tallene tikker sakte oppover, men de sliter med å få mer enn 10 prosent av nettbrukerne innom daglig, Instagram og SnapChat har i rekordtempo passert Twitter. Når vi vet at Instagram  utvikles av pengemaskinen Facebook ser det vel tøft ut for Twitter å ta opp konkurransen om antall daglige brukere, sier Grimmert.

- Hvordan er utsiktene for Twitter?

- Twitter er blitt åtte år gammel. De siste årene har selskapet ofte blitt nevnt sammen med Facebook som de store sosiale mediene. Twitter er viktig, men må nok innse at tjenesten vil forbli relativt liten og puslete når den sammenlignes med to år eldre Facebook.