Det er Digital TV Research som står bak anslaget. De baserer seg på en uttalelse Netflix-sjef Reed Hastings kom med i København forrige uke om at strømmetjenesten har som mål å få innpass i hvert tredje hjem syv år etter at de etablerer seg i et marked, skriver Resumé.

For Norges del tilsvarer det rundt 800.000 abonnenter i 2020, i Sverige 1,6 millioner og i Danmark og Finland 900.000.

Netflix går ikke ut med egne brukertall i hvert enkelt marked, men tall fra TNS Gallups Tv-utstyrsundersøkelse fra tidligere i år tyder på at Netflix er godt i rute i det norske markedet. I februar oppga hele 23 prosent av norske husholdninger at de har et Netflix-abonnement. Det tilsvarer rundt 520.000 husstander og var en vekst på 160.000 på bare et halvt år.

Les mer: Én av fire har Netflix

Totalt sikter Netflix mot 104 millioner internasjonale abonnenter innen 2020 i de markedene der de allerede har lansert.