For tre uker siden måtte Eniros konsernsjef Johan Lindgren gå på dagen, og nå viser resultatet av en intern etterforskning av det var regnskapsfeil som førte til at Lindgren fikk sparken, skriver Financial Times. Nyheten sendte aksjen ned 29 prosent på fredag. Ifølge Resumé mister Lindgren sin fallskjerm på 20 millioner kroner.

Også Eniro Norge skal under lupen som en del av den interne etterforskningen. Det medfører ingen dramatikk, ifølge Eniro Norge-sjef Pierre Mårtensson.

- Det gjennomføres nå en gransking av hele konsernet, også Eniro Norge. Det er ikke mer dramatisk enn at man utreder hele virksomheten som Norge er en integrert del av. Vi er trygge på at resultatet av granskingen vil være at vårt godkjente regnskap er i henhold til alle lover og forskrifter, sier han til Kampanje.

Svekkes av papiravvikling
Samtidig offentliggjør Eniro Norge sine regnskapstall for 2013. De viser et selskap i kraftig press etter avviklingen av papirproduktet i 2012. Salgsinntektene faller fra en snau milliard, 936,1 millioner kroner i 2012, til 783,7 millioner kroner i fjor.

Driftsresultatet falt fra 303,4 millioner kroner til 121,1 millioner kroner.

- Da vi gjorde en avvikling av printvirksomheten av Gule Sider-katalogen opplevde vi en nedgang av inntekter i den digitale konvergeringen. Det var også noen mindre endringer i pensjonsordningene som ga en gevinst i 2012 som vi ikke hadde i 2013, sier Eniro Norge-sjef Pierre Mårtensson til Kampanje.

- Når det er sagt er vi i en mediebransje i endring. Det foregår en transformasjon der brukerne flytter seg fra katalog til desktop og mobil, og det er en utfordring å konvergere inntekter mellom de ulike plattformene i samme hastighet som brukerne flytter på seg.

- I ferd med å snu
- Hvordan ligger dere an nå?

- Vi ligger bra an, og ser en økning både i trafikken og kundebasen. Vi har over en halv million brukere på mobil og 40 prosent av produktsøkene våre kommer på den mobile kanalen. Så vi er i ferd med å snu dette selskapet og vi ser en markant forbedring i 2014. Vi har et sterkt fokus på å skape vekst i selskapet.

- Kommer resultatet til å bli bedre eller verre i 2014?

- Det får jeg ikke lov å kommentere. Vi er i ferd med å snu den negative trenden, men om den ender på pluss eller minus i 2014 får jeg ikke svare på nå.

I klinsj med Idium
Det har blåst kraftig også fra andre fronter i Eniro Norge den siste tiden etter at konsernstyret i den svenskeide søkekjempen besluttet å stoppe det varslede kjøpet av norske Idium.

- Vi er ikke fornøyd med hvordan denne prosessen endte. Det vil komme en diskusjon om denne prosessen mellom oss og Eniro i etterkant, har daglig leder Henning Edwardsen i Idium tidligere uttalt til Kampanje.

Les mer: Idium-sjef tar eiermakten etter Eniro-drama

- Hva er din kommentar til det?

- Vi regner med å finne en løsning som er bra for begge parter. Det er ingen dramatikk der, sier Mårtensson til Kampanje.