I går var Bård og Vegard Ylvisåker klare med premieren på fjerde sesong av «I kveld med Ylvis». Denne gangen sender TVNorge talkshowet direkte fra Folketeateret. 432.000 fikk med seg premiereprogrammet.

534.000 så premieren på tredje sesong av «I kveld med Ylvis» i fjor, én uke etter at «The Fox» hadde startet på sin eksplosive ferd mot Youtube-toppen. Senere møtte brødrene blant annet konkurranse fra «Farmen» på TV 2, og snittet for hele sesongen ble på 324.000 seere. I fjor gikk talkshowet både på tirsdag og torsdag, mens det i år skal gå én gang i uka.

Før Ylvis-brødrene inntok scenen, hadde Kristian Valen premiere på sitt nye program «Kanal Valen». Premieren hadde et snitt på 412.000 seere.

Sist gang Kristian Valen hadde program på TVNorge, «Valens frokost-tv» i 2009, hadde han et snitt på 414.000 seere.

- Dette er solide tall, både for «I kveld med Ylvis Live» og «Kanal Valen». Det var et sterkt nyhetsdøgn i går med Northug på topp overalt. Vi går i direkte konkurranse med både nyhetene og Northug-dokumentaren på TV 2, men til tross for dette leverer vi to premierer over 400.000, sier programdirektør Eivind Landsverk.

Han tar ikke tungt på at årets Ylvis-sesong startet med 100.000 færre seere enn i fjor.

- Fjorårets premieretall var eksepsjonelt høye. Vi hadde ingen forventninger om å toppe disse. Dersom årets seertall stabiliserer seg på 400.000 vil vi slå seersnittet for samtlige av de foregående sesongene, det er drømmen, sier Landsverk.

Gårsdagens Ylvis-premiere inneholdt blant annet premieren på det nye Stargate-samarbeidet «Trucker's Hitch».

Les mer: - Målet er en milliard visninger

- På søndag hadde vi premiere på «Klovn til kaffen». Premieren ble sett av 504.000. Dermed leverer vi tre humorpremierer over 400 000 seere i én sesong for første gang i historien. Det er gøy, sier Landsverk.