Arbeiderpartiet har tidligere i år flere ganger signalisert at de er åpne for nullmoms på salg av digitale nyhetstjenester. Nå fastslår Ap-leder Jonas Gahr Støre at partiet vil gå inn for å fjerne momsen på digitalmomsen, slik opposisjonen for øvrig og regjeringspartiene også har åpnet for.

- Vi har studert dette nøye. Vi mener dagens ordning med 0 prosent moms på papir og 25 prosent digitalt ikke er bærekraftig. Det å møtes på midtveien, med en lik lav sats, innebærer en økning av papirmomsen. Vi anser det ikke som en farbar vei å legge moms på det skrevne ord nå. Med en klar avgrensning og presisering vil Ap derfor åpne for null moms både på papir og nett, sier Støre til Dagens Næringsliv.

Til gjengjeld krever Ap at mediebedriftene viser moderasjon i lønnsnivå og utbytter.

Finansminister Siv Jensen lovet i juni en avklaring om momsen til høsten. Hun ser for seg et kompromiss med samarbeidspartiene Venstre og Kristelig Folkeparti.

- Regjeringen vil være lydhøre for innspill og synspunkter fra de to partiene på veien mot et bedre system, et system som hensyntar de endringene vi ser i hele mediebransjen. Det er verdt å ta endringene i medievaner på alvor og da må vi også endre reguleringene, sa finansministeren på Stortinget 4. juni.

Les mer: Siv Jensen åpner for nullmoms

Les mer: Regjeringen vurderer overgangsordning