Årets Amandaprisutdeling hadde 305.000 seere og en andel på 22,8 prosent på TV 2 lørdag. Det er en nedgang fra 361.000 seere i 2013 og 360.000 seere i 2012. I 2011 var seertallet så høyt som 441.000.

Prosjektleder for Amanda-utdelingen i TV 2, Kari Hansmark, skulle gjerne sett at tallene var høyere.

- Vi ønsker jo alltid svimlende høye tall. Amanda-tallene har variert veldig. Dette blir startsendingen vår for høsten, og det er vanskelig å si akkurat når folk setter seg inne igjen for å se på tv, sier hun til Kampanje.

- Vi kommer til å gå runder for å se hvordan vi kan utnytte denne erfaringen til å dra det videre.

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 kommenterer tallene slik:

- Det er ikke hver gang vi får de tallene på våre sendinger som vi håper på. Det er for tidig å svare på hva vi kunne gjort annerledes, men vi kommer selvfølgelig til å evaluere sendingen i etterkant. Vi er i underholdningsbransjen. Det er et sted der det er umulig å være 100 prosent sikker på hva som skal til for å skape en suksess eller ikke. Hadde vi vist det hadde vi skapt suksesser hver gang. Sannheten er at noen ganger lykkes vi, noen ganger litt mindre. Det opplever TV 2, og det opplever alle våre konkurrenter. Og det er denne uforutsigeligheten som gjør dette til en så utrolig spennende bransje å jobbe i.

TV 2 har hatt rettighetene til utdelingen siden 2006, og i år var det Guri Solberg som var programleder. «Tusen ganger god natt» ble kåret til beste film, mens «Blind» fikk fire priser totalt og ble kveldens mestvinnende film.