Styreleder i Schibsted og leder for Stiftelsen Tinius Ole Jacob Sunde sier Googles skatteplanlegging skaper urettferdig konkurranse i annonsemarkedet og truer norske mediebedrifters fremtid. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) i dag.

Sunde tar til orde for at internasjonale selskaper som Google og Facebook bør betale skatt på de annonseinntektene de får fra de norske kunder, slik som Schibsted og andre norske mediekonsern gjør.

- Mitt anliggende er å belyse hvordan reglene for moms og skatt skaper ulike konkurransevilkår i mediebransjen, sier Sunde til DN.

Annonseinntektene til Google i Norge er anslått til å ligge på 1,5 milliarder i 2013 og ventes å vokse til to milliarder kroner i år. Kampanje har tidligere anslått inntektene til Facebook å ligge på rundt  én milliard kroner.

Les også: Vinner reklamekrigen på mobil

Men slik disse to selskapene er organisert, med hovedsete i Irland, gjør at Google ikke betalte mer enn 2,4 millioner kroner skatt på en inntekt på 68 millioner kroner i 2012.

Google ønsker ikke å kommentere selskapets skatteplanlegging utover å henvise til at selskapet «følger skattelovgivningen i alle land» de opererer i.