Larsen, som er styreleder i Norsk Lokalradioforbund, er glad for at Ib Thomsen (Frp) sa til Aftenposten på mandag at han vil ha en omkamp om innføringen av det digitale radioformatet DAB, og akter å ta opp saken i Stortinget. DAB blir eneste radioteknologi i Norge når FM-nettet slukkes i 2017, eller senest i 2019.

- Vi trenger en mye mer åpen drøfting av vår situasjon og av DAB-innføringen generelt. Å slukke FM-nettet i 2017, betyr døden for norsk lokalradio. I denne saken har de tre store fått alt de ba om: Hele systemet legges til rette for NRK, MTG og SBS, selskapene som blant annet eier P4 og Radio Norge. For å sette saken på spissen, kan man si at DAB i Norge blir innført av «gutteklubben Grei», sier Larsen til Aftenposten.

Lederen for Digitalradio Norge, Ole Jørgen Torvmark, er ikke enig i at DAB blir innført av «gutteklubben Grei»:

- Etter en grundig og åpen debatt, fikk vi i 2011 en plan for overgangen til digitalradio som alle politiske partier, bortsett fra Frp, har sluttet seg til. Planen sikrer alle parters interesser. Først og fremst skal digitaliseringen gi lytterne et bedre tilbud. Planen ivaretar også radiobransjens, herunder lokalradio, og andre berørte bransjers, interesser. For radio som medium er det viktig å kunne konkurrere på like vilkår og ikke ende opp som det eneste analoge massemediet, sier Torvmark til Aftenposten.