Fanbooster skal sette opp regnestykket alle annonsører vil ha svaret på og markedsføringsselskapet innleder nå et samarbeid med Komplett.no, Innovasjon Norge og Forskningsrådet for å finne ut hva slags effekt annonsørene får på sine investeringer i sosiale medier.

Totalt skal det investerer to millioner euro, eller 17 millioner kroner, i prosjektet.

- Vi tror virkelig at markedsføring i sosiale medier må ta et neste skritt og gi endelige beviser på verdiene som skapes. Det er derfor vi initiert og investerer i dette prosjektet. sier Erik Eggum, administrerende direktør i Fanbooster.

En av landets største nettbutikker, Komplett.no, går med inne i prosjektet som partner og skal bidra med inngående kunnskap om online-shopping.

- Vi vet at sosiale medier markedsføring fungerer, men vi vet ikke verdien og hva de viktigste driverne er. Det vil vi finne ut med dette prosjektet, sier Per Anders Tveit, sjef for sosiale medier på Komplett.no.

Prosjektet starter opp i disse dager og Fanbooster regner med å ha på plass de første resultatene i 2015.

- Vi tror ikke på å bare fortelle merkevarene hva de skal gjøre. Vi må også la programvaren forutsi resultatene og automatisere tingene. Dette prosjektet gjør oss i stand til å gjøre nettopp det, sier Eggum.

Fanbooster er et norsk selskap som har kontor i syv land- På kundelisten Står blant Annet Norsk Tipping, Samsung, Telia, og SAS.

Får penger: Geir Sand Nilsen og Erik Eggum fra Fanbooster får støtte til et forskningsprosjekt om markedsføring på sosiale medier. Her under konferansen Web Summit i Dublin i Irland.