- Kombinasjonen av teknologi og godt innhold vil være nøkkelen til å lykkes i dette markedet, sier annonsedirektør, Ole Ullereng, i en pressemelding.

Derfor satser Egmont Publishing nå ytterligere på innholdsmarkedsføring - også kjent som content marketing. Valget falt på Bonzaii angivelig på grunn av deres kombinasjon av teknologi og redaksjonell innsikt. Med oppkjøpet i boks har Egmont Publishing ambisjoner om å ta en dominerende posisjon i det skandinaviske markedet for content marketing.

- Vi skal satse utenfor vårt eget hus, og gleder oss til å slå våre krefter sammen med Bonzaii for å skape en reell merverdi for våre kunder, sier Ullereng.

Bonzaii har inntil nå vært eid av Kommunikator og Binari. Med en industriell eier i ryggen mener gründerne at selskapet er godt rigget for fremtiden.

- Kombinasjonen innovativ teknologi og redaksjonell spisskompetanse er det som kommer til å kjennetegne de beste aktørene på content marketing fremover. Slik sett er Egmont Publishing og Bonzaii en veldig god match, sier partner i Kommunikator, Christian Enger.

Bonzaii består i dag av ni fast ansatte og et stort nettverk av frilansskribenter. I 2013 hadde de en noe beskjeden omsetning på 8,3 millioner kroner. Leder for innovasjon og kommersialisering i Egmont Publishing, Morten Danielsen, syns det er vanskelig å estimere i hvilken grad tallene vil forandre seg i tiden som kommer.

- Det er snakk om et segmentert marked som er i vekst. På dette tidspunktet er det vanskelig å spå noen tall, men vi antar at omsetningen vil være stor allerede i 2015, sier Danielsen til Kampanje.

En kamp om best innholdsmarkedsføring
I august ble det kjent at Aller Media i Danmark har kjøpt opp Datagraf-konsernet, som omfatter Datagraf Communications og DG Media Danmark, Norge og Sverige. Med dette oppkjøpet hevdet Aller at de ville bli nordisk markedsleder innenfor det voksende content marketing-området.

Les også: Aller kjøper content marketing-selskap

Det kan med andre ord se ut til at konkurransen blir hard, men Egmont Publishing lar seg ikke skremme.

- Vi konkurrerer ikke bare med Aller om de samme kundene, vi konkurrerer med hele bransjen. Og i den konkurransen vil det beste innholdet, med den beste teknologien, vinne. 

Han er klar på at målet deres alltid er å være kundenes førstevalg, og at det er dette de konsekvent jobber med.

- Vårt mål er å skape kundeverdi. Sammen med Bonzaii kan vi bli enda bedre på nettopp dette, og på den måten vil vi bli ledende på content marketing i Skandinavia, avslutter han.