Jørgen T. Helland er ansatt som Digital Marketing Manager i Schibsted Classified Media. Det betyr at han slutter som digitalleder i Brandlab, hvor han har vært i snaue halvannet år.

- Vi er svært fornøyde med å få med Jørgen på laget her i Oslo. Han er lidenskapelig opptatt av digital markedsføring og merkevarer og har et godt navn i bransjen. Han vil tilføre oss spisskompetanse innen digital strategi og sosiale medier. Vi er sikre på at han vil lykkes med å heve kompetansen innen digital marketing i våre ulike virksomheter over hele kloden», sier Sandra Xiao, Vice President Brand & Marketing i Schibsted Classified Media.

Konserndirektør i Schibsted med ansvar for markedsføring, Robert Steen, ga i fjor Sandra Xiao og Pål Børresen jobben med å bygge opp et nytt kompetansesenter for markedsføring og merkevarebygging for Schibsteds rubrikkselskaper verden over, det såkalte Center of Marketing Excellence. Det er her Helland skal jobbe.

Les mer: Blir nye reklametopper i Schibsted

- Dette var en veldig lett jobb å si ja til. Schibsted er et av de viktigste selskapene innen de digitale feltene i Norge, og et av de med størst suksess og med givende globale utfordringer. Samtidig har jeg hatt en veldig vanskelig jobb å gå fra. Jeg er i en veldig heldig stilling, sier Helland.

- Hva gjorde at du valgte å gå til Schibsted?

- Først og fremst den faglige utfordringen i å jobbe med merkevarer over hele verden. Å jobbe mer konkret med digital markedsføring var utslagsgivende. Og så er det forbaska flinke folk jeg skal jobbe med.

- Hvordan skal du løfte Schibsteds rubrikkselskaper?

- Mitt ansvarsområde blir å få de ulike områdene til å bli mer kompetente digitalt og strategisk. Det digitale markedsføringsfeltet er i ekstrem utvikling, og jeg skal få de til å henge med på det racet som digital markedsføring er.

Helland har bare gode ord om det som i januar blir hans tidligere arbeidsplass, til tross for at det bare ble halvannet år.

- Brandlab har gjort for meg akkurat det jeg håpet det skulle gjøre. Det setter deg i en annen posisjon overfor ledere og merkevarer til å diskutere digital strategi. Sånn sett er det et helt unikt miljø for digitalfolk å komme inn i. Det har vært veldig tungt å si at det skal jeg ikke være med på lengre.