I de neste ukene vil tusenvis av nordmenn strømme til fotballpuber landet rundt for å se fotball-VM fra Brasil i fellesskap med andre fotballfans, men tv-seingen som foregår der har ikke tidligere blitt plukket opp av TNS Gallups tv-undersøkelse. Det blir det en endring på nå. Fra 1. juli skal tv-seing i fritidsboliger, arbeidsplasser, restauranter og puber måles og rapporteres sammen med seing i private husstander, skriver Styringsgruppen for tv-undersøkelsen i en pressemelding.

- Vi er tilfredse med jobben TNS Gallup har gjort for å få på plass de nye målingene. Dette er en fremtidsrettet teknologi som vil gi et riktigere bilde av den faktiske tv-seingen, uttaler Stian Lindås fra SBS Discovery, på vegne av Styringsgruppen.

Registrering av tv-seing utenfor hjemmet vil basere seg på bærbare metere (PPM) fra Radioundersøkelsen i et separat panel. Data fusjoneres inn i tv-undersøkelsen slik at seingen rapporteres som en del av den ordinære dataleveransen fra tv-panelet. I analyseprogramvaren vil data kunne behandles separat og som en del av totalkonsumet for kanalene.