Den amerikanske underholdningskanalen Fox inntar det svenske markedet. Kanalen er allerede godt etablert i Norge og Finland, men så langt har Sverige manglet for kanalen som er en del av Rupert Murdochs internasjonale tv-konsern.

- Dette blir som en «start up» for oss, men vi har i tillegg erfaringen og et kjent morselskap bak oss. Vi er vant til å bygge opp vår virksomhet bit for bit, sier Åse Ytreland, administrerende direktør i Fox International Channels Nordic til svenske Resumé.

Den kontroversielle medieinvestoren Rupert Murdoch har de siste årene blitt mer og mer synlig i det nordiske mediemarkedet. Murdochs mediekonsern News Corp, som i dag er delt opp i to selskaper som fokuserer på henholdsvis levende bilder og avis og forlag, kjøpte i 2011 tv-produksjonsselskapet Shine, som driver med tv-produksjon i hele Skandinavia med selskaper som blant annet Rubicon og «Hotel Cæsar»-produsenten Metronome Spartacus, av datteren Elisabeth Murdoch. I 2011 lanserte Murdochs tv-konsern Fox International Channels også sin første Fox-kanal i Norden i Norge. I tillegg har Fox kanaler som National Geographic og Nat Geo Wild i porteføljen.

- Vi holder fortsatt på å eksperimenter og lære og erkjenner at markedene er forskjellig så vi har en utfodring foran oss, sier Ytreland om den svenske lanseringen.

Bakgrunnen for lanseringen er at Fox vant en av de svenske tv-konsesjonen for det digitale bakkenettet.