I forbindelse med Finn.nos sponsorat av TVNorge-programmet «Sinnasnekker’n» utviklet TRY/Apt «Tommeltesten», et second screen-spill som bygger bro mellom tv-programmets innhold og merkevarens tilbud. Løsningen sitter ifølge juryen som spikret, og stikker av med månedens sølvtagg.

- Endelig et sponsorat av et tv-program som virkelig er relevant og som utnyttes til det fulle. Det er virkelig forfriskende å se noe mer enn enkeltstående sponsorplakater, og vi lot oss virkelig sjarmere av Tommeltesten. Ikke bare er spillet morsomt og svært godt laget rent håndverksmessig, men løsningen er også fantastisk relevant med tanke på plasseringen. Det er veldig kort vei fra oppussing på tv til å få hjelp til å fikse opp hjemme via Finn.nos Oppdrag, avslutter Lyse.

Både kunde og byrå er fornøyd med resultatet.

- At hver piksel og hver kodelinje er laget på huset gjør det ekstra moro, sier AD hos TRY/Apt, Erik Winn.

Også McCann og Good Morning fikk rosende omtalte. McCann får andreplassen for Ruters pizzabudeksperiment, hvor man testet om man kunne bytte ut pizzabudenes biler med buss, trikk og t-bane og fremdeles levere en varm pizza på under 60 minutter. Den dokumentariske løsningen imponerte med sjarm og en original vinkling på kommunikasjon av kollektiv transport.

- Vi er alle vant med at pizza skal leveres på under én time, og kampanjen låner denne tanken fra pizzaverdenen med stort hell. Man blir sittende og heie på pizzabudene, og får videre et godt inntrykk av kollektivtransportens muligheter. Sjarmerende og overraskende fra Ruter, heter det fra juryen.

Den velproduserte nettløsningen fra Good Morning viser NAF som en organisasjon for alle trafikanter, ikke bare bilister. Spørreundersøkelsen gir umiddelbare svar, levert i en vakker drakt og seiler inn til tredjeplass.

- Denne løsningen var rett og slett deilig å bruke. Flott på laptop, og enda bedre på mobil. Ved å fortelle om sin egen hverdag får brukeren tilbakemelding om at det å bruke bil ikke nødvendigvis er det beste alternativet. Funksjonaliteten er super, designet er flott og opplevelsen er personlig. Vi skulle bare ønske NAF skrek enda litt høyere om overgangen fra å være en bilistorganisasjon til en trafikantorganisasjon, for det var vel egentlig hele poenget, heter det fra juryen.

På bildet ser du teamet fra Try/Apt. Bakerst fra venstre står Mona Larsen (prosjektleder), Torkild Jarnholt (tekstforfatter) og Erik Winn (Art Director). Foran fra venstre ser en Sebastian Rasch (designer), Marius Nettum (utvikler), Thomas Sømoen (utvikler) og Knut Skåla (utvikler).