Red Gruppen har kjøpt aksjemajoriteten i det mindre innholdsmarkedsføringsbyrået byrået Plapre. I en emisjon som ble gjennomført 8. mai, har Red Gruppen overtatt 51% av selskapet Plapre. Red Gruppen AS eier blant annet Red Media Consulting. Selskapene blir samlokalisert i Red Gruppens lokaler i Pilestredet.

- Vi har gjennom et nært samarbeid med Plapre på flere kunder opplevd at vi jobber godt sammen og at vi kan bistå kunder bedre og mer effektivt, spesielt i den nylig definerte «førkjøpsfasen», sier daglig leder Nils Røang i Red Gruppen.

- Det er ikke alltid tradisjonelle mediekjøp og konseptuell reklamer er det mest effektive. Dette er noe vi kan dokumentere for flere kunder hvor konseptet til Plapre er godt utprøvd. Nå jobber vi «live» med desking av artikler og innhold i forhold til hva brukerne forteller oss er det mest interessante. Vi kan tilpasse budskapet dynamisk og følge effekt trakten inn mot gjennomførte transaksjoner, fortsetter Røang.

Plapre ble startet i 2012 av Norwegian Media Venture, har åtte ansatte, og hadde en omsetning på rundt 9 millioner kroner i 2013.

- For oss i Plapre har vi sett at profesjonaliteten og dynamikken som Red Gruppen har gir oss muligheter vi ikke kan skape på egenhånd. Nå kan vi fokusere på videre utvikling av produktene og leveranse til nye og etablerte kunder. Mange har pratet mye om innholdsmarkedsføring og «content marketing». Vi skal fortsatt være i front og skal drive den faglige utviklingen videre, sier daglig leder Håvard Haga og Damir Dunderovic. Begge to blir med videre som partnere i Plapre