Sindre Fossum Beyer (36) har vært en av Jens Stoltenbergs nærmeste medarbeidere de siste årene. Fra 2009 som politisk rådgiver ved Statsministerens kontor (SMK) og fra 2012 som statssekretær ved SMK, og som kommunikasjonssjef for Arbeiderpartiets stortingsgruppe siden i fjor høst. Nå går det mot et jobbskifte. For samtidig med at Stoltenberg forbereder seg på prestisjejobben som generalsekretær i Nato og går av som Arbeiderpartiets leder, er Beyer på vei til ny jobb hos Stoltenbergs nære venn og valgkampstrateg, Kjetil Try.

Det bekrefter Beyer overfor Kampanje.

- Jeg skal begynne som konsulent i Try Reklamebyrå i august. Det blir veldig spennnede og jeg gleder meg til å begynne. Try er et ledende reklame- og kommunikasjonsbyrå i Norge som jobber med mange viktige og store kunder. Jeg har vært i politikken i mange år og har lyst til å prøve noe annet. Try er et veldig attraktiv miljø og Kjetil Try er en veldig bra leder som jeg har samarbeidet godt med, sier Beyer.

Vil trolig jobbe med Ap
Try Reklamebyrå og Kjetil Try har vært dypt involvert i valgkampene til Ap i mange år. Det samme har Beyer i kraft av sin stilling i partiet og på SMK, og han kan i sin nye jobb bli sentral i kulissene under Arbeiderpartiets valgkamper i 2015 og 2017.

- Nå er det slik at Arbeiderpartiet velger byrå før hver valgkamp, men hvis det blir Try igjen, så er det ikke unaturlig at jeg bidrar under valgkampene igjen. Det har jeg i alle fall veldig lyst til. Det er også gjennom valgkampene jeg er blitt kjent med Kjetil Try, forteller Beyer til Kampanje.

Try tok kontakt
Det var Kjetil Try som kontaktet Beyer og spurte om han ville melde overgang til byrået.

- Han spurte om jeg kunne være interessert i ny jobb. Jeg snakket med ham og vi ble enige. Jeg har fulgt byrået som kunde og kjenner det som et kunnskapsrikt og kreativt miljø. Jeg er utdannet sivilmarkedsfører og nå får jeg sjansen til å jobbe enda tettere på faget.

Før jul ble det kjent at Eva Sannum forlot Try Reklamebyrå til fordel for PR-byrået Geelmuyden.Kiese. Bransjeglidning er blitt et hett trendord i bransjen og når Kampanje spør Beyer om han skal jobbe mer med PR enn reklame i sin nye jobb i Try, svarer han slik:

Les mer: Sannum til GK

- Jeg tror at ikke det finnes noen klare grenser for hva som er reklame, PR, kommunikasjon i soiale medier, for å nevne noen områder. Kommunikasjonsområdene flyter over i hverandre. Det er ikke helt klart hva jeg skal jobbe med, men jeg vil nok jobbe bredt med kommunikasjon. PR og reklame er ikke to adskilte områder, sier Beyer.

- 22. juli mest krevende
- Tar du farvel med politikken nå?

- Nei, det finnes mange måter å engasjere seg på. Man behøver ikke å være heltidsansatt for å drive med politikk, så jeg vil nok sikkert gjøre et eller annet innen politikken framover.

- Hva har vært den mest krevende utfordringen som politisk rådgiver for Jens Stoltenberg?

- Da kommer jeg ikke unna 22. juli. Det var en stor krise for landet og det var veldig krevende personlig og faglig.

- Hva har vært høydepunktet?

- Valgseieren i 2009. Da lyktes vi med å få fram gode saker for Arbeiderpartiet og regjeringen. Det har også vært andre store og viktige saker.

- Ville du aller helst bli med Jens Stoltenberg til hans nye jobb i Nato-hovedkvarteret i Brussel?

- For meg og min familie var det aldri aktuelt, slår Beyer fast.

Les også: Kjetil Try: - Liten grunn til å klage