Erlend H. Røeggen blir ny programsjef i Nordisk Film TV og slutter i stillingen som prosjektleder i TVNorge og SBS Discovery.

- Nordisk Film TVs ambisjon er å være Norges fremste produksjonsselskap når det gjelder utvikling og produksjon av norske ideer. Erlend Røeggen er rette mann, på rett plass og til rett tid, sier administrerende direktør, Lars Finnland, i Nordisk Film TV til Kampanje.

Røeggen har tidligere jobbet i NRK, Monster og nå de siste årene som prosjektleder og utviklings- og formatansvarlig i TVNorge. Han har vært prosjektansvarlig for flere programmer som blant annet «I kveld med Ylvis», «Brille», «4-stjerners middag», «Blanke ark» og «Insider» og jobbet tett med tidligere program

- Røeggen er en av bransjen aller aller beste på utvikling av unikt tv-innhold. Hans involvering i TVNorge sine mange suksesser taler for seg selv. Dette var en strategisk meget viktig signering, så vi må innrømme at det er litt «lykkerus stemning» i dag, sier Finnland.

Dermed forsvinner enda flere fra programsiden i SBS Discovery. Rett før jul ble det klart at programsjef Jarle Nakken forsvant fra kanalen for å starte opp hos konkurrenten TV 2.

- Det er alltid leit å miste flinke folk. Erlend Røeggen er en svært dyktig tv-mann, og en sosial og morsom fyr å jobbe med. Han har bidratt til mye positivt for oss i TVNorge og SBS Discovery. Vi er glade på Røeggens vegne når han nå forlater oss til fordel for store utfordringer i Nordisk Film. Og heldigvis er det mange som har lyst til å jobbe hos oss, og vi har allerede nye sterke navn på vei inn, sier prorgramdirektør i SBS Discovery, Eivind Landsverk.

Landsverk sier det ikke er unaturlig at flere «får øynene opp» for TVNorges programavdeling.

- Vi er en liten organisasjon sammenlignet med våre storebrødre NRK og TV 2. Veksten vi har vært gjennom de siste årene har gjort at flere har fått øynene opp for vår programavdeling. Det er ikke uventet. Men SBS Discovery er en stor kunde hos Nordisk Film, og vi er glade for at det jobber flinke folk vi kjenner godt ute i produksjonsbransjen. At folk av og til bytter jobb i TV-bransjen er jo heldigvis ganske normalt.