Flyselskapet Norwegian gjør som konkurrenten SAS og bytter reklamebyrå. Markedsdirektør Stine Steffensen Børke sier takk for følge til reklamebyrået Kitchen i Norge og ønsker i stedet å prøve ut det nye reklamebyrået M&C Saatchi.

Etter det Kampanje kjenner til var det Kitchen og M&C Saatchi som var igjen i finalen.

- Det har vært en krevende prosess å velge et reklamebyrå som skal betjene Norwegian globalt. Byrået vi har valg har et lettbent nettverk med stor grad av fleksibilitet og sentrale medarbeidere med bred og tung internasjonal erfaring som kan bidra godt til gode og kostnadseffektive løsninger for global vekst. M&C Saatchi blir en viktig samarbeidspartner for oss fremover, sier Norwegians markedsdirektør, Stine Steffensen-Børke.

- Blandede følelser
Norwegian har de siste årene satset voldsomt på en internasjonal eksponering og investert tungt i fremtidens flymaskiner som den mye omtalte Dreamlineren. Selskapet vokser raskt i nye markeder og det er mye grunn av den internasjonale ekspansjonen at Norwegian ønsket et reklamebyrå globalt og der det endelige valget til slutt falt på M&C Saatchi, med hovedsete for Norwegian i Stockholm og London.

Reklamebyrået har kontorer over hele verden.

Den globale løsningen som Kitchen skal ha levert inkluderte et samarbeid med reklamebyrået til den franske eieren, Publicis i London. Børke sier hun er full av lovord over den jobben Kitchen har gjort for Norwegian de siste årene.

- Våre eksisterende byråer har gjort en fantastisk jobb for oss og Kitchen skal ha mye av æren for vår sterke identitet i dag. Det er med blandede følelser vi nå takker for tett og godt samarbeid over lang tid med både Kitchen i Norge, 358 i Finland og Garbergs i Sverige. Samtidig ser vi frem til å få nye friske øyne på merkevaren vår og ta steget videre med Norwegian som merkevare ut i verden, sier hun.

Samarbeidet med M&C Saatchi starter så snart Norwegian har avviklet sine eksisterende byråforhold.

- Norge fortsatt viktig
Med det nye byråvalget ligger det også et sterkt signal om at Norwegian, som har en markedsverdi på Oslo Børs på 8,6 milliarder kroner, blir et mer og mer internasjonalt selskap. Norwegian velger nå et byrå som ikke en gang er til stede i det norske markedet.

- Vi har vært på utkikk etter et byrå som har det globale nedslagsfeltet. Vi sentraliserer i sterkere og sterkere grad all reklameproduksjon og merkvarebygging og vi trenger en konstellasjon som kan møte oss på bredden i og type oppgaver og ikke minst den geografiske tilstedeværelsen både i modne markeder og der vi skal vokse. Det er denne kombinasjonen og ikke minst bredden av internasjonal erfaringer som er grunnen til det nye byråvalget. Vi skal ut i den store verden og det er mange krevende øvelser vi skal igjennom, sier Steffensen-Børke.

- M&C Saatchi har ikke kontorer i Norge. Er dette et signal om at Norge blir et mindre viktig marked fremover?

- Norge er fortsatt et veldig viktig marked for Norwegian og representerer 40 prosent av vårt total volum. Men det at vi kan gjøre felles ting i hele Norden har vært enda viktigere. Vi har nå en modenhet i Sverige og Danmark som gjør at vi jobbe likt i Norden, sier hun.

Steffensen-Børke ønsker ikke å tallfeste størrelsen på reklamekontoen til Norwegian, men sier en større sentralisering vil gi kostnadsbesparelser.

- En trist beskjed å gi Kitchen?

- Både Kitchen, men også Garberg og 358 takker vi nå for det gode samarbeidet de siste årene. Men det er klart Kitchen har en helt spesiell plass i våre hjerter. Vi har jobbet sammen i syv år og de har en stor ære for hvor Norwegian står i dag. De har gjort en fantastisk jobbe og det vil vi takke dem for, sier Stine Steffensen-Børke.