Den norske dramaserien «Det tredje øyet» har blitt en suksess for TV 2. 510.000 seere fikk med seg gårsdagens episode, som var sesongens siste. Det ga en andel på 31,8 prosent blant alle seere over 12 år, og er rekord for serien.

- 555.000 har i snitt fulgt alle episodene medregnet opptaksseing og reprise. Serien har også vært populær hos de unge seerne, og i den kommersielle målgruppen som er seerne mellom 20 og 49 år har serien hatt en andel på 29,7 prosent. Gårsdagens sesongavslutning ble sett av 510.000 som er sesongrekord for en enkelt episode, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Nylig ble det kjent at TV 2 har bestilt en ny sesong av serien, som produseres av Rubicon TV. Produksjonsselskapet tok nylig turen til tv-messen i Cannes for å selge rettighetene til nye versjoner av serien.

- Vi er veldig fornøyd og stolt av resultatet. Kvaliteten og andelene har steget, vi er det programmet med flest Gullruten-nominasjoner og tilbakemeldingene fra seerne har nesten vært udelt positive. Etter tv-messen i Cannes har interessen for «Det tredje øyet» vært enorm. Det ligger flere konkrete bud på bordet for å kjøpe den norske versjonen. Dessuten er det konkrete forhandlinger om «remake» i flere land. I tillegg til å like historien, er det også ekstra hyggelig at de synes Kyrre H. Sydness er fantastisk og at hans tolkning av hovedprsonen Viggo er superb. Nå gleder vi oss som et barn til sesong to, så drømmen har så vidt begynt, sier TV 2s dramaredaktør Christoffer Haug.

Tidligere på kvelden hadde TV 2 premiere på konkurranserealityen «Norges Grillmester». Premieren hadde 235.000 seere og en andel på 20,4 prosent.

- Dette er en fin start siden programmet går tidlig på kvelden. Været ute er som vi vet aldeles strålende om dagen, og det gjenspeiles i seertallene, sier Dahl.