Travel Channel vil lage sin egen versjon av dokumentarserien med amerikansk programleder og tv-kokk, skriver TV 2- og TV4-eide Nordic World i en pressemelding.

- Dette er vi veldig stolte av. Norsk og nordisk tv er i skuddet for tiden. Og denne gangen er det ikke et ferdigprodusert norsk produkt, men et norsk tv-format med amerikanere og for amerikanere. At et norsk format blir produsert for det amerikanske tv-markedet, er norsk tv-historie, sier daglig leder Espen Huseby i Nordic World.

Avtalen er gjort med New York-baserte MY Tupelo Entertainment, som har videresolgt formatet til Travel Channel. I første omgang gjelder avtalen for 13 programmer. Det er ennå ikke klart når programseries skal komme på skjermen.

Dokumentar-produsent Gry Winther og Winther Productions produserte programformatet sammen med TV 2. TV 2 har også eierskap i konseptet med den internasjonale tittelen «Dining With The Enemy». På TV 2 var utenriksjournalisten Fredrik Græsvik programleder sammen med mesterkokken Tom Victor Gausdal. Winther skal også være produsent for Travel Channel sin versjon, sammen med Michael Yudin.

- «Til bords med fienden» er et briljant tv-format og et flott eksempel på den nordiske tv-regionens talent for utvikling av samvittighetsfullt innhold. Dette er så vidt jeg kjenner til første gang et norsk format er blitt produsert i USA. Det vil bli tv-historisk ikke bare for TV 2 Norge, Gry Winther og Nordic World, men for hele den norske tv-industrien, sier salgsdirektør Jan Salling i NordicWorld.

Formatet er også lisensiert til Canada og er under innspilling. Der skal det gå på TV5 Quebec. Dessuten har Media Ranch en opsjon på formatet i Storbritannia, mens Broadview Pictures har tilsvarende avtale med NordicWorld for det tyske tv-markedet.