Kanaldirektør Nils Ketil Andresen har vært i TV 2 siden oppstarten i 1992 - og kom den gang fra TVNorge. Nå bekrefter TV 2 at den tidligere programdirektøren forlater selskapet. Han har ikke bestemt seg for hva han skal gjøre videre, ifølge pressemeldingen fra TV 2.

- Jeg kommer snart til å gjøre endelig beslutning på hva jeg skal gjøre. I løpet av noen uker vil det være klart hva jeg skal bruke tiden til i årene fremover. Det er klart at det skjer mye spennende innen tv-faget. Ja, vi lever i en meget spennende medietid, med mange nye muligheter, sier Nils Ketil Andresen.

- Ikke degradert
Da Trond Kvernstrøm ble ansatt som ny direktør i TV 2, gikk Andresen ut av ledergruppen i kanalen. Det var da usikkert hva som kom til å skje med Andresens stilling, men den tidligere programdirektøren følte seg ikke degradert.

- Nei, jeg har vært med så lenge at jeg synes det er fantastisk at Trond Kvernstrøm kommer inn. Jeg har bidratt lenge og jeg mener dette er en fornuftig endring, sa Andresen til Kampanje i desember.

Les mer:

- Ingen degradering

- Visst vemod
Andresen har hatt mange ulike roller i TV 2 siden oppstarten. Fra 2000 til 2011 var han programdirektør i TV 2. Før det har han også vært programredaktør, planleggingssjef og researchsjef i TV 2. Fra 2011 til i dag har han vært kanaldirektør.

- Jeg har fått vært med på masse i TV 2 gjennom 22 år – og setter stor pris på det. Noe av det jeg er mest stolt over, er det å ha vært med på å få frem programmer som har endret det norske tv-landskapet, og som selv i dag lever med stor suksess. Det gjelder konsepter som «Farmen», «Idol», «Skal vi danse», «Jakten på kjærligheten», «Senkveld», «Norske Talenter», «Torsdag kveld fra Nydalen» for å nevne noen, sier Andresen.

- Jeg har vært med på en fantastisk reise helt fra oppstarten av TV 2 og det er selvfølgelig med et visst vemod jeg forlater min arbeidsgiver gjennom de siste 22 år. TV 2 har hatt en flott vårsesong og det er ekstra hyggelig å kunne gå ut av døra når ting har gått bra, sier Andresen

Kvernstrøm overtar
Nå håper han at TV 2 med Trond Kvernstrøm i sjefsstolen på program skal løfte TV 2 videre.

- Jeg håper og tror at Trond kan løfte TV 2 ytterligere hva seertall og seerandeler angår. Jeg er glad i TV 2 – og ønsker både Trond og TV 2 all lykke i tiden fremover, sier Andresen.

Administrerende direktør Alf Hildrum i TV 2 sier han er svært godt fornøyd med den jobben som Andresen har gjort siden oppstarten av TV 2.

- Nils Ketil har vært en viktig, sterk og avholdt leder i TV 2 i en årrekke. Han har æren for at TV 2 har spilt med sterke kort i jakten på seerne, som «Skal vi danse», «Jakten på kjærligheten», «Idol» og ikke minst «Farmen». For mange i TV 2 er det en trist dag i dag, men vi ønsker ham all mulig hell og lykke når han går inn i nye oppgaver, sier Alf Hildrum.