I mars ble det kjent at Aller Media skal kutte mellom 70 og 100 millioner kroner i Norge, bare to år etter at mediekonsernet kuttet bemanningen med 44 årsverk og kostnadene med 70 millioner kroner.

I dag skal de ansatte ha blitt varslet om at bemanningen på rundt 250 årsverk skal ned med 50 årsverk.

Årsaken til nedskjæringene er at det danskeide mediehusets papirutgaver fortsetter å tape betydelige annonseinntekter.

- Inntektene på våre trykte publikasjoner (ukeblader/magasiner) vil i tiden fremover gå ned som følge av endringene i mediemarkedet, og vi må derfor tilpasse oss og redusere kostnadsnivået med mellom 80 og 90 millioner kroner. For å kunne klare dette vil opp mot 50 årsverk bli borte i løpet av de nærmeste 12 måneder, sier administrerende Roger Hansen til Kampanje.

Les også: Aller kutter 70-100 millioner

- Vurderer bladporteføljen kontinuerlig
Hansen har tidligere bekreftet over Kampanje at kuttene kommer til å ramme hele mediehuset. Nå sier han dette:

- Reduksjonene gjelder i Aller Media og vil bli gjennomført i alle avdelinger, sier Aller Media-sjefen.

- Er det aktuelt å legge ned blader?

- Vi vurderer kontinuerlig vår portefølje også når det gjelder nye titler. Det er per i dag ikke tatt beslutning om nedleggelser av titler.

- Vil det være behov for tilsvarende runder med kutt de kommende årene?

- Hvordan vi skal tilpasse oss markedsutvikling de kommende år har vi ikke besluttet.

Vil bli flermedialt innen fem år
Aller Media omsatte for 1,389 milliarder kroner i det avvikende regnskapsåret 2013/2012, som er 16 prosent bedre enn året før. Det danskeide mediekonsernet fikk et resultat før skatt på seks millioner kroner, mot et underskudd på 16 millioner kroner i regnskapsåret 2011/12. Driftsresultatet steg med 35 millioner til 98 millioner kroner, en vekst på 60 prosent.

Aller Media bruker stadig mer penger og tid på å ruste opp digitalt. Sist høst slo Aller og Dagbladet sammen sine digitale satsinger. 50 ansatte i Aller Medias digitale virksomheter ble overført til DB Medialab. Det skjedde kort tid etter at Aller Media kjøpte Dagbladet for rundt 300 millioner kroner. Dagbladets ledelse varslet nylig om kutt på 50 årsverk, en nedbemanning som pågår uavhengig.

Les også: Dagbladet kan kutte 50 årsverk

- Vi er på god vei mot vår ambisjon om å transformere Aller fra et tradisjonelt blad- og magasinselskap til et moderne, flermedialt konsern innen tre til fem år, sa Hansen til Kampanje nylig.

Aller Media utgir blader som Se og Hør, Allers, KK og Henne, og eier - ved siden Dagbladet - selskaper som Sol, Grieg Media, HS Media, Grete Roede (eierandel 59 %) og Redink (52 %)

Administrerende direktør Roger Hansen i Aller Media har ikke vært tilgjengelig for kommentarer i ettermiddag.