I går skrev Kampanje at TV 2 for første gang skal prøve seg med sin versjon av sakte-tv. Startskuddet for tv-programmet «Fly med oss» går søndag 18. mai. Et TV 2-helikopter letter da fra Oslo lufthavn med blant andre programleder Arne Hjeltnes ombord. Nesten tre uker senere, torsdag 5. juni, returnerer helikopteret til samme sted etter å ha vært innom samtlige flyplasser i Norge som er i daglig drift. Ferden kan følges i sin helhet på TV2.no. I tillegg blir det sendinger på TV 2 mandag-torsdag kl. 22.40 og søndager kl. 21.40 i perioden.

Programsjef i NRK Hordaland, Rune Møklebust, er mannen bak flere av suksessene med sakte-tv på NRK. Han synes det er positivt at kommersielle kanaler som TV 2 satser på sakte-tv. Men han mener TV 2 kunne vært mer vågale.

- Jeg synes de burde tatt den helt ut og sendt alt sammen på tv også. Det er da man skaper den store fellesskapsopplevelsen. Det er ikke like enkelt på nett, sier Møklebust til Aftenposten.

Les også: Møklebust om sakte-tv: - NRK-ledelsen lo av ideen

- Likevel er at artig at de kommersielle kanalene nå ser at det finnes muligheter også for dem når det gjelder sakte-tv. Nå blir jo dette distribuert som eget format rundt i verden, sier han.

Møklebust vil ikke avsløre hva som blir NRKs neste minutt for minutt-prosjekt.

- Men det er fortsatt mye å ta av, og det er mange som spør. E6 på langs er blitt foreslått, kanskje vi i stedet skal gå for forslaget om E6 på tvers. Det er jo et kanonforslag, sier han til Aftenposten.