Det skal være første gang en norsk innholdsleverandør passerer én million abonnenter på YouTube.

- Det er et helt eventyrlige tall for en utfordrer et i et lite tv-marked. Det er ingen tvil om at Ylvis og «The Fox» vervet mange abonnenter i 2013, men vi opplever også at interessen er stødig oppadgående i takt med kanalens offensive satsing på innhold i sosiale medier, sier digitaldirektør i TVNorge og SBS Discovery, Bernhard A. Steen.

Revefeberen som herjet internett i fjor høst har ført til over 380 millioner visninger for musikkvideoen som ble lastet opp på TVNorges offisielle YouTube-kanal. Steen mener det gir et grunnlag for kommersiell suksess, og ikke bare merkevarebygging, slik kanalen opprinnelig var tenkt.

- Tilstedeværelse på sosiale medier blir stadig viktigere for innholdsleverandører, og vi har en intensjon om å vokse på disse flatene. YouTube som plattform egner seg svært godt til kortere videoklipp, bakom-filmer og ting som kan supplere det vi sender på tv-skjermen. På sikt vil eksponering i sosiale medier bli mer attraktivt også for annonsørene, sier Steen.

- Men er ikke mesteparten av abonnentene fra utlandet? Har de noen verdi for dere?

- Ja, de fleste er utenlandske, men jeg tror vel ikke det er noen oppegående organisasjoner i verden som ikke ville satt pris på abonnenter fra hele verden. Hvilken verdi dette har må vi finne ut av, men vi er en del av Discovery, som er et internasjonalt selskap.

SBS Discovery har nylig lansert Dplay, som erstatter Telenor-samarbeidet Comoyo som kanalens nett-tv-tjeneste, men Steen ser ingen åpenbare synergier mellom YouTube-kanalen og nett-tv-satsingen.

- Det er to komplementære tjenester. Den ene dreier seg om muligheten til å se klipp fra vårt innhold, den andre dreier seg om å se hele episoder.

Les mer:

TVNorge klar med nett-tv

- Er YouTube viktigst for dere som en promoplattform eller som en kanal som genererer egne inntekter?

- Det er definitivt viktigst for oss som en promoplattform, men den genererer også inntekter.

- Men i den sammenhengen er det vel kun de norske abonnentene som er interessante?

- Ja, først og fremst, men som sagt; vi er en del av et internasjonalt konsern.