Med tjenesten Dplay gir TVNorge og SBS Discovery seerne tilgang til sju kanaler og muligheten til å dykke ned i kanalenes arkiver. Dermed har TVNorge funnet sin erstatter, etter at Telenor besluttet å skrote sin strømmetjeneste Comoyo.

- Vi er veldig glade for endelig å kunne tilby våre seere en TV-tjeneste som er tilgjengelig på flere plattformer, sier Bernhard A. Steen, direktør for multimedia og teknologi i SBS Discovery.

Dplay gir seerne live-tilgang til alle selskapets syv kanaler. Dette er TVNorge, Fem, Max, Vox, TLC, Animal Planet og Discovery.

- I tillegg er hele vår fantastiske humorkatalog og alle norske programmer tilgjengelig i et eget arkiv. Etter hvert vil det også bli mulig å grave i den omfattende katalogen til Discovery. Ikke minst kan folk glede seg til å følge det norske herrelandslaget og alle topp-nasjonenes vei til fotball-EM i 2016 og VM i 2018, sier Steen.

Dplay blir i første omgang tilgjengelig på Mac, PC og iPad.

- Planen er å gjøre Dplay tilgjengelig for Android-brukere innen EM-kvalifiseringen starter opp i september, og på smarttelefon i løpet av høsten. Målet er å bli plattformuavhengig, men akkurat nå er det flest iPad-brukere som står i kø, og den køen skal nå endelig bli borte, sier Steen.

Det er Telenor og Comoyo som har levert TVNorge og SBS Discoverys TV-tjeneste på nett til nå. Men i september i fjor bestemte telegiganten seg for å kaste kortene i kampen mot blant andre Netflix.

- Comoyo påtok seg det som skulle vise seg å bli en svært vrien oppgave, nemlig å hamle opp med internasjonale giganter som HBO og Netflix. Intensjonen var god – å bygge en samlet norsk nett-tv-tjeneste à la Hulu. Dessverre var det ingen av de andre norske tv-husene som tente på prosjektet. Tjenesten ble heller aldri klar for nettbrett eller smarttelefoner, sier han.

Steen sier konkurrenten til TVNorge og deres øvrige kanaler ikke er aktører som Netflix og HBO.

- Vår hovedkonkurrent er ikke Netflix, som har spesialisert seg på filmer og internasjonale serier. Vår styrke er det norske innholdet. Vi skynder oss sakte. Til nå har vi konsentrert oss om å bygge sterke tv-kanaler. Nå er digitalmarkedet mer enn modent. På sikt er vi klar til å ta opp kampen mot TV 2 også her. Men først skal vi konsentrerer oss om å bygge en tjeneste brukerne liker, sier Steen.