VG-publisher Torry Pedersen er i ferd med å legge ny lederkabal. Nå er det klart at Ola E. Stenberg er ansatt som ny digitalredaktør i VG etter Espen Egil Hansen, som tidligere i vinter overtok som ansvarlig redaktør i Aftenposten.

Stenberg har de siste tre årene arbeidet som redaksjonell leder for VGTV, og før det har han innehatt ulike redaksjonelle stillinger i VG Multimedia. Han er utdannet journalist, og har vært ansatt i VG i snart 10 år. Før det har han jobbet i NTB, Avisenes Nyhetsbyrå og i Hamar Arbeiderblad.

Samtidig er det klart at Stine Halla Stav blir ny økonomidirektør i VG etter Ann Mari Ågotnes, som går over i ny stilling i Schibsted. Stav har det siste året vært økonomidirektør i Bergens Tidende, og før det arbeidet hun som Compliance Officer i Schibsted ASA. Stine Halla Stav er utdannet siviløkonom og statsautorisert revisor, og før hun begynte i Schibsted i 2010, hadde hun jobbet 8 år i PricewaterhouseCoopers.

Espen Sundve blir ny utviklings- og teknologidirektør i VG etter Jo Christian Oterhals, som fra årsskiftet ble ny administrerende direktør og redaktør i VGTV AS. Sundve begynte i Schibsted-konsernet som Management trainee i 2008, og har bakgrunn fra flere av Schibsteds selskaper - og de siste årene fra Schibsted Classified Media. Han kommer fra stillingen som utviklingsdirektør i Schibsted. Sundve er utdannet sivilingeniør i Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

Stenberg, Stav og Sundve blir alle del av VGs ledergruppe.

- Jeg er svært fornøyd med rekrutteringen av tre unge, høyt kvalifiserte ledere til VG, sier Torry Pedersen, ansvarlig redaktør og administrerende direktør. De har alle tre, hver på sitt område, gjort imponerende karrierer. Det er jo heldigvis ikke en daglig problemstilling at vi må rekruttere tre nye til ledergruppen samtidig. Men det gode med det, er at vi nå får fornyelse, foryngelse og ny inspirasjon inn i ledergruppen. Og vi får tre dyktige ledere som kommer til å bli sentrale i å ta VG inn en ny medietid, sier Torry Pedersen i en pressemelding.