Første sesong av «Hele Norge baker» ble en stor suksess for TV3 i fjor, men tallene for gårsdagens sesongpremiere lover ikke like godt for oppfølgeren. 137.000 fikk med seg gårsdagens episode. Det er 100.000 færre enn på fjorårets premiere.

- Vi synes «Hele Norge baker» er et svært godt program, og skulle gjerne sett av programmet fikk flere seere. Når raset av premierer er over håper vi at seerne vil kose seg med litt bakst på søndagen igjen, sier Line Vee Hanum i MTG TV.

Forhandlingssjef Jarle Thalberg i Aegis Media Norge mener seertallet er mindre enn forhåpet.

- Dette er skuffende tall for TV3. Vi får håpe de kan ta seg opp, men samtidig er konkurransen beinhard på dette tidspunktet med veldig mange seere på NRK, og fine tall på «71° nord - Norges tøffeste kjendis». Men TV3 har tidligere hatt god suksess søndag kl. 20, så de kan ikke gi opp den slotten, sier forhandlingssjef Jarle Thalberg i Aegis Media Norge.

Heller ikke «Paradise Hotel» har levert seertall på linje med fjoråret etter sesongens første uke. De fire første programmen har et snitt på 184.000 seere, mot 203.000 i fjor. Det er likevel tilfredsstillende, ifølge Vee Hanum.

- Vi er fornøyde med «Paradise Hotel»-tallene. Dette konseptet leverer stødig. Når det har regnet siden oktober er det nok mange som liker å ta et avbrekk på eksotiske Paradise Hotel. Dessuten er «Paradise Hotel» et program som genererer utrolig høy trafikk på våre play-kanaler, over 170.000 har sett sesongpremieren på TV3 play, og de øvrige episodene er sett av langt over hundre tusen.

Les også:

Nedtur for «Paradise Hotel»

Forhandlingssjef Jarle Thalberg i Aegis Media Norge er ikke overbevist om at seertallene vil ta seg særlig opp i løpet av sesongen.

- Jeg tror disse konseptene er ganske forskjellige. «Paradise Hotel» har veldig mye seing som henter seg inn på nettet, og den utviklingen forsterker seg sesong etter sesong. Tv-tallene lyver veldig for «Paradise Hotel». Men jeg har ikke noen tro på at disse tallene vil ta seg veldig opp. Når det har gått noen episoder, viser det seg hvor seertallene vil ligge, og normalt får man en liten vekst i de siste episodene av sesongen, sier han.

- Håpet for alle nå er at det blir flere seere tilgjengelig når vintersporten er på hell, legger han til.