Det er NRKs FIlmbonanza som har satt sammen en fagjury for å kåre 2000-tallets beste tv-serie.

– Aldri tidlgere har norske fiksjonsserier skapt så mye engasjement. De blir sett av mange, og det diskuteres ivrig rundt kvalitet, troverdige dialoger og handlinger, hva som er en tv-suksess, hvorfor vi ikke gjør det like bra som danskene, og så videre, sier Filmbonanzzas programleder Vegard Larsen til NRK.

Vinneren ble «Koselig med peis», produsert av Tordenfilm for NRK.

- Koselig med peis ligner ingen andre norske serier, verken før eller etter årtusenskiftet. Den er alvorlig og vond. Og ustyrtelig morsom. Absurd, men hele tiden troverdig. Uten å bli overtydelig og løfte en deduserende pekefinger, makter serien å fortelle oss om Norge i dag, sier juryleder Ulrik Eriksen i Morgenbladet.

Det ble likevel «Dag», produsert av Kamerakameratene for TV 2, som fikk flest stemmer av publikum.