Kommunikasjonsbyrået First House gikk av med seieren i konkurransen «Konsulentprisen 2014». I finalen konkurrerte First House med tekonologi- og kommunikasjonsbyrået Creuna og Din utvikling, et norskeiet selskap med hovedfokus på omstillingsprosesser.

Prisen ble delt ut onsdag kveld i lokalene til Virke og juryen fremhever i sin begrunnelse at First House har oppnådd "reelle resultater i prosjekter av stor samfunnsmessig betydning".

- Dette er først og fremst en stor anerkjennelse til alle våre medarbeidere. Jeg ser også på prisen som en bekreftelse på at selskapets filosofi om å ha den tyngste seniorkompetansen, mennesker som selv har stått i stormen, har gitt resultater, sier administrerende direktør Per Høiby i First House.

Prisen er blitt delt ut siden 2008, og blant tidligere vinnere er Hartmark Consulting, Considium og Accenture.

Årets jury har bestått av Hans-Henrik Merckoll (leder), direktør for consulting i Every, Per-Egill Frostmann, FMCExecutive, Anne Cathrine Røste, daglig leder Konsulentguiden, Trond Kristiansen, partner i Semco og Tale Skjølsvik, førsteamanuensis i økonomi og ledelse ved Høyskolen i Oslo og Akershus

I sin begrunnelse for kåringen av First House til årets konsulentselskap, sier juryen:

«First House AS har siden starten i 2009 vært omdiskutert i det norske samfunn knyttet til selskapets ansettelser av topptunge politikere. Integrasjonen av politikk og finans/næringsliv har vært selve kjernen til suksessen for selskapet, men også ført til mye debatt. First House ble nominert på bakgrunn av to oppdrag som begge har stor samfunnsmessig betydning. Begge oppdragene kunne vise til reelle resultater. I tillegg viste selskapet til strukturert fremgangsmåte blandet med kreativitet og gjennomføringsevne. Konsulentoppdragene har i hovedsak bestått av endring av opinion knyttet til sentrale institusjoner i samfunnet. I begge tilfeller har First House mobilisert og utviklet folks bilde av sine oppdragsgivere på en spennende måte. Selskapet har i tillegg vist viktigheten av å la strategier virke over tid for å sikre verdiskaping.»

Konsulentprisen er konsulentbransjens priser for Excellence in Management Consulting og deles ut av Konsulentguiden og Institute of Management Consultants Norway.

- Juryen har gått dypt inn i de to prosjektene vi ble nominert for, og vi er svært glade for at den anerkjenner den positive betydningen vi har hatt i viktige prosesser for våre kunder, sier Høiby.