Etter at skuffelsen over storsatsingen «Den siste viking» har lagt seg, kan TVNorge endelig juble igjen. Gårsdagens premiere på situasjonskomedien «Neste sommer» hadde 534.000 seere og en andel på 30,2 prosent blant alle seere over 12 år. Det er kanalens beste premiere på to år.

- Dette er fantastiske tall. Jeg hadde selv tippet halvparten, men de knuste nesten all motstand. Dette var oppløftende etter en kinkig start med vikingene, sier tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat til Kampanje.

«Neste sommer» ble etterfulgt av sesongpremieren på «Thomas Giertsen: Helt perfekt», som satte seerrekord med 398.000 seere. Andelen var på 24,8 prosent blant alle seere over 12 år. Også andre episode av «71° nord - Norges tøffeste kjendis» innfridde med til 403.000 seere,

- Jubelen står i taket i TVNorge i dag. «Neste sommer» var et av programmene det var knyttet aller mest spenning til foran vårens premierer. Seertallene er langt over det vi hadde drømt om, sier Sverre Nordbø, programsjef i TVNorge og SBS Discovery.

- «Thomas Giertsen: Helt perfekt» har vært en av hjørnesteinene i vår humorsatsing. I sin fjerde sesong slår serien ut i full blomst. Det er utrolig gøy, og vi er utrolig glade på Thomas’ vegne, sier Nordbø.

Tøft for TV 2-artister
Sesongfinalen av «Mesternes mester» på NRK1 lørdag ble en tøff match for TV 2 med 1.043.000 seere og en andel på 59,8 prosent. TV 2s kjendiser i «Hver gang vi møtes» maktet bare å samle 425.000 seere. Det er altså fortsatt langt opp til seertallene fra fjorårets sesong.

Les også:

Dårlig oppmøte for TV 2-artister

- Seertallene er et stykke under det de burde ligge på. Det er mulig TV 2 kan angre litt på at de ikke ventet med premieren til etter «Mesternes mester». Jeg tror ikke de kommer opp på én million seere nå, men jeg tror tallene vil løfte seg betydelig, uten at jeg vet hva NRK har planer om på lørdagene fremover, sier Wiberg.

- Det er synd at TV 2 ikke fikk full effekt av OL-promoteringen og fikk med seg folk fra staren av. Med tanke på at en del ser dette i opptak og på Sumo, som vi ikke har tall på, får vi krysse fingrene for at det skjer noe neste lørdag.

Svake MGP-tall
NRK hadde teppelagt helgens sendeskjema med delfinaler i «Melodi Grand Prix», men ble møtt av et skuldertrekk av tv-seerne. Seertallene for årets delfinaler er de laveste siden innføringen av dem i 2006.

Les mer:

Seerflopp for nye «Melodi Grand Prix»

- Det er godt under det NRK hadde forventet. Det er tydelig at «Melodi Grand Prix» ikke sitter. Det kan bli for mye av det gode, Men vi er veldig glade for at NRK gjør det dårligere i helgene, og tipper TV 2 synes det var ålreit, sier Wiberg.

Sangkonkurransen tapte dermed mot «Norske Talenter» fredag, som hadde 714.000 seere og en andel på 42,4 prosent på TV 2, som er sesongbeste for TV 2s talentkonkurranse. «Senkveld» hadde 597.000 seere og en andel på 38 prosent.

Aller mest sett i helgen var igjen «Nytt på nytt» med 1.053.000 seere og en andel på 59,5 prosent.