363.000 fikk med seg premieren på «Costa del Kongsvik» på TVNorge i går. Det er opp 50 000 fra forrige sesong og ny rekord. Fjorårets premiere ble sett av 308 000.

- Dette er legendarisk smuud, som Alexander Molteberg ville sagt det. Og veldig, veldig fortjent for Lene Kongsvik Johansen. Seriene om Kongsvik-universet har dratt et stadig større publikum, år for år, og Lene har fortjent blitt belønnet med både «Komiprisen» og «Gullruten» for sin innsats. At hun topper tredjesesongen med premiererekord, er bare utrolig gøy, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og SBS Discovery.

Seertallene i går ga TVNorge en seerandel på 30,7 prosent i kanalen hovedmålgruppen som består av seere fra 15 til 50 år. I totalbefolkningen (12+), som konkurrenten TV 2 er mest opptatt av, utgjorde tallene en andel på 20,5 prosent.

Også «Typisk deg» med Petter Schjerven satte ny rekord med sin sesongåpning på 209.000. Dette er Petter Schjervens andre sesong på TVNorge.

- Vi tok en sjanse da vi satte på «Typisk deg» med Petter Schjerven på TVNorge i fjor. Den gangen var det et litt utypisk TVNorge-program. Seertallene var ikke blant de høyeste på kanalen, men programmet har gjort en veldig viktig profiljobb for oss. Derfor valgte vi å gi Petter en ny sesong. Det er vi veldig glade for nå, sier Landsverk.

«Typisk deg»-tallene utgjorde en seerandel på 17,6 prosent i målgruppen 15 til 50 år. I totalbefolkningen (12+) utgjorde tallene en andel på 12,2 prosent. Seertallene er de høyeste for serien så langt. Fjorårets premiere ble sett av 186.000.

- Vi er veldig glade på Petter og Lenes vegene, sier Landsverk i en melding.