I ettermiddag går det offisielle startskuddet for vinter-OL i Sotsji, og i den forbindelse går flere av Norges største annonsører på lufta med helt nye reklamefilmer. Med så mange reklamefilmpremierer samme dag er det mye som begynner å minne om Super Bowl-tilstander på norske reklame-tv-kanaler og da i hovedsak TV 2, som sitter med rettighetene til hele OL-festen.

- Jo, det har vært en voldsom interesse rundt OL og flere norske annonsører lanserer nye filmer. OL er en glitrende anledning til å vis seg frem for det norske folk, sier salgs- og markedsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll i TV 2 til Kampanje.

Les også:

Super Bowl-tilstander på TV 2

Kjærlighet i XXL
Sportskjeden XXL er blant annonsørene som er på plass med ny film på TV 2 i ettermiddag. XXL har valgt å bruke den kontroversielle russiske lovgivningen mot homofil propaganda som bakteppe for sin film, der en rekke menn deltar i en sportslig konkurranse om oppmerksomheten til en vakker kvinne. Det er Schjærven Reklamebyrå som står bak filmen, som skal på lufta like før halv seks i dag.

- Først og fremst ønsker vi med denne filmen å underholde gjennom imponerende ferdigheter fra ulike idretter. Når vi i planleggingsfasen av filmen kom over nyheten at OL-arrangør Russland planla å innføre en lov som var tydelig diskriminerende mot homofile og lesbiske, måtte vi bare legge inn en twist på slutten. Så i tillegg til å underholde, ønsket vi også å gjøre et politisk spark til Russland og Putins konservative og gammeldagse holdninger. At de også er arrangør av OL, hvor likhet og likeverd står sterkt, gjør det jo også mer dagsaktuelt for oss. Sport er for alle og XXL er for alle som elsker sin sport, sier innkjøps- og markedsdirektør i XXL, Tom Erik Kjønø.

- Vi er veldig stolte av denne filmen. Både fordi den er så vellaget på alle måter, men også fordi den har et så viktig budskap. Vi gleder oss enormt til å få vist den fram, sier konsulent i Schjærven, Ole Marius Simonsen.

Filmen er produsert av Camp David i Stockholm. I filmen kan man blant annet se tre norske atleter; Anders Solum i freestyle fotball, Edvard Strand i slalom og Sune Wentzel i frisbee.

Van Zandt for Telenor
Telenor lanserer en av sine mest omfattende reklamekampanjer i Norge klokken halv seks på TV 2 i dag, i starten av åpingsseremonien i Sotsji. Det er det London-baserte reklamebyrået Green Cave People som står bak reklamekampanjen som har fått navnet Mission Norway, som allerede har vært på lufta med små snutter på tv uten avsender.

Regissøren av filmen til Telenor er Andreas Nilsson, mannen bak Volvo-reklamen med Jean Claude Van Damme, som har hatt over 52 millioner visninger på YouTube.

- For et par år siden gjennomførte vi en kampanje i hele Asia-regionen som mottakerne oppfattet å ha nye og annerledes budskap. Nå har vi benyttet den samme tilnærmingen i Norge: Vi forteller vår historie – eller snarere våre mange historier – som vi tror og håper publikum vil finne både overraskende og interessant. Håpet og målsettingen er at kampanjen skaper både entusiasme og engasjement. Internt i Telenor er vi veldig stolte av medarbeidernes og selskapet prestasjoner gjennom mange år, og tanken bak kampanjen er at denne stoltheten og entusiasmen skal smitte over på dem vi jobber for hver dag - kundene våre, sier Anne Gro Gulla, leder av Telenor Group Branding.

NSB-debut for Pol
One Call beholder slagordet «Like bra, bare billig», men bryter med sitt tidligere formspråk i sin nye film. Reklamebyrået bak er Los&Co. Ragnar Roksvåg, Marit Rui, Hanne Knudsen og Jan Christian Fosseidbråten danner teamet i Los&Co, mens Aksel Hennie står for regien.

- One Call ønsker å nå ut til publikum med flere budskap på samme tid. Utfordringen for oss som byrå har vært å skape et univers som rommer alle disse budskapene. I tillegg ønsket vi å utvikle et filmspråk som representerte noe helt nytt, noe vi ikke hadde sett før. Filmene skulle oppfattes moderne; de skulle si noe om at One Call er langt fremme teknologisk. Samtidig skulle publikum ikke være i tvil om at filmene er 100 prosent One Call, sier teamet fra Los&Co.

Også Try Reklamebyrås nye datterselskap Pol har en ny film på lufta i disse dager for NSB. Dette er den første jobben kreatørene Janne Brenda Lysø og Stian Johansen gjør for NSB.

- De aller fleste nordmenn er positivt innstilt til tog, men ikke alle er like positive til NSB. Det skal vi gjøre noe med, sier teamet.

- Det finnes mange rasjonelle og emosjonelle grunner til å ta toget, og det minner vi folk om i denne kampanjen.

Tine hyller «hverdagsatletene»
Som olympisk sponsor er Tine blant få norske annonsører som får bruke OL-elementer i sin kommunikasjon. I ettermiddag har de premiere på en ny reklamefilm for YT, som skal vises både rett før og rett etter åpningsseremonien. Det er reklamebyrået SMFB som står bak filmen.

- YT er utviklet av Tine i samarbeid med Toppidrettssenteret, men selv om produktserien brukes av noen av Norges aller beste toppidrettsutøvere, er det alle oss som trener noen ganger i uka som er den egentlige målgruppen. Vi «hverdagsatletene», som trener før jobb, etter skole eller kanskje i kveldinga etter at barna har lagt seg trenger også riktig mat og drikke for å få maks ut av de treningsøktene vi klarer å få til i løpet av en uke, sier Kristian Lyse i SMFB.

Filmen for YT er et ledd i en reklamekampanje som er Tines største i forbindelse med OL siden Lillehammer-OL i 1994.

- Før OL i Sotsji har YT oppfordret folk til å sende inn videoklipp eller Instagram-bilder av seg selv når de trener, for å kunne sette sammen en ett minutt lang hilsen, fra hverdagens atleter hjemme i Norge til de olympiske utøverne i Sotsji, sier Lyse.